Είναι δυνατόν την ώρα που ο πληθυσμός του Έβρου συρρικνώνεται και το Τρίγωνο Έβρου να ματώνει, το κέντρο υγείας Δικαίων να μένει χωρίς παιδίατρο;
Πώς θα συγκρατηθούν οι εναπομείναντες γονείς;
Που θα απευθυνθούν ακόμη και για τα απλά παιδιατρικά περιστατικά;
Χωρίς παιδίατρο μένει το κέντρο υγείας Δικαίων και οι αντιδράσεις είναι έντονες.
Ο ιατρικός σύλλογος Έβρου, με επιστολή του στην αναπληρώτρια υπουργό υγείας Ασημίνα Γκάγκα, θέτει το θέμα και μάλιστα χρησιμοποιεί τη λέξη αδιανότητο!
Η επιστολή του ιατρικού συλλόγου Έβρου.

Θέμα: «Παράταση παραμονής στην υπηρεσία της Παιδιάτρου του Κ.Υ. Δικαίων»
Κυρία Υπουργέ, παρακαλούμε θερμά όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες για άμεση προκήρυξη της θέσης Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Δικαίων.
Έως ότου όμως προκηρυχθεί και καλυφθεί η θέση Παιδιάτρου στο ΚΥ Δικαίων (το βορειότερο ΚΥ της χώρας, Άγονο Α κατηγορίας), θεωρούμε απόλυτα επιβεβλημένο την παράταση της θητείας της Παιδιάτρου που υπηρετούσε έως τώρα.
Η στελέχωση ιδιαίτερα δυσπρόσιτων και άγονων περιοχών, όπως το ΚΥ Δικαίων, είναι ελλιπής και προβληματική όπως γνωρίζετε, εξ ου και τα επικαιροποιημένα κίνητρα που ζήτησε πολύ πρόσφατα ο ΠΙΣ με έγγραφό του προς εσάς.
Μας είναι αδιανόητο λοιπόν, πριν να τοποθετηθεί και να αναλάβει υπηρεσία νέος συνάδελφος σε μία θέση που θα έχει οπωσδήποτε προκηρυχθεί, να μην εγκρίνεται η παράταση υπηρεσίας συναδέλφων που μπορούν και επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτές τις περιοχές. Επαναλαμβάνουμε δε, το αίτημά μας για άμεση προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών οργανικών θέσεων, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη, με προτεραιότητα σε άγονες και προβληματικές περιοχές.

Επισυνάπτουμε το έγγραφο του ΚΥ Δικαίων, αναμένοντας την άμεση ανταπόκρισή σας.

Με τιμή Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΛΚΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές Έβρου, με τον βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιο Δημοσχάκη να καταθέτει κοινοβουλευτική αναφορά.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι κάτοικοι του ακριτικού Τριγώνου, το 2019 είχαν ξεσηκωθεί και προχώρησαν σε διαμαρτυρία για την ενίσχυση του κέντρου υγείας Δικαίων.
Όπως φαίνεται όμως από τα αποτελέσματα, η διαμαρτυρία τους δεν ήταν αρκετή.