Ανταποκρινόμενος άμεσα στην επείγουσα έκκληση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και των γιατρών των νοσοκομείων όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη για προσφορά αίματος, ο Μαργαρίτης Κίρκος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και προσέφερε αίμα.
Ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της «Ελληνικής Λύσης», ο οποίος είναι χρόνια τώρα εθελοντής αιμοδότης προσφέροντας στους συνανθρώπους του συχνά αίμα, δήλωσε:
«Θεώρησα αυτονόητη υποχρέωση μου, να προσφέρω λίγο αίμα για τους τραυματίες συνανθρώπους μας, που νοσηλεύονται μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή της Λάρισας και την εθνική τραγωδία που βιώνει η χώρα μας. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω. Άλλωστε είμαι χρόνια εθελοντής αιμοδότης και γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις λίγο αίμα, ότι πιο πολύτιμο υπάρχει, για όσους το χρειάζονται. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην ανταποκριθώ στην έκκληση που έγινε και έτσι επισκέφθηκα το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και προσέφερα αίμα. Ευχαριστώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος για την συνεργασία που είχαμε κατά την αιμοδοσία. Όσοι έχετε τη δυνατότητα να βοηθήσετε τους συνανθρώπους μας».