Πρόσκληση συμμετοχής και από το Αγωνιστικό Μέτωπο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

Να μετέχουν στη σημερινή απεργία και στην κινητοποίηση στην πλατεία καλούν τους εργαζόμενους, τόσο το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ορεστιάδας, όσο και το Αγωνιστικό Μέτωπο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας.
Η ανακοίνωση του εργατοϋπαλληλικού κέντρου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΟΙΥΕ. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και η απώλεια των συνανθρώπων μας μας έχει συγκλονίσει. Τα αιτήματα των συναδέλφων μας στον σιδηρόδρομο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από μέρος της κυβέρνησης ήταν η αδιαφορία. Όλοι και όλες έχουμε το δικαίωμα στην εργασία, στην μετακίνηση, στην ζωή με ασφάλεια.
Καλούμε τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην απεργία.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΕΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.

Η ανακοίνωση του Αγωνιστικού Μετώπου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας

Για να μην συγκαλυφτεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη
Για ασφαλείς μεταφορές, κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους

Ότι έγινε στα Τέμπη την περασμένη Τρίτη, με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, αποτελεί το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Με τη σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων που φρόντισαν να ιδιωτικοποιήσουν τα τρένα στη χώρα μας σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής του λαού.
Και βέβαια οι διάφορες υποσχέσεις τους δεν πρέπει να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες. Αντίθετα πρέπει να απολογηθούν όλοι αυτοί που έβαλαν το χέρι τους να πουληθεί ο ΟΣΕ με “προίκα” πολλών εκατομμυρίων ευρώ αντί να τον θωρακίσουν με τα κατάλληλα, σύγχρονα συστήματα ασφάλειας. Άφησαν τους ελληνικούς σιδηρόδρομους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και εξειδίκευση και πέταξαν στα σκουπίδια τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων τους για όλα αυτά, για τη νέα τραγωδία που ήταν θέμα χρόνου να συμβεί.
Αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως απέναντί μας έχουμε ένα κράτος, μια πολιτική που εγκληματεί διαρκώς σε βάρος των πολλών για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των λίγων. Δεν διστάζει να θυσιάσει τις σύγχρονες ανάγκες και το εισόδημά μας, τα δικαιώματά μας, ακόμα και την ίδια τη ζωή μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Ειδικά για τους κατοίκους του Έβρου, οι οποίοι τόσα χρόνια βιώνουν τις συνέπειες της εγκατάλειψης του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου και τις ελλείψεις σε αναγκαία έργα υποδομής και ασφάλειας, είναι πρόκληση το ελληνικό κράτος να δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για τη σιδηροδρομική Εγνατία οδό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεταφορά αμερικανοΝΑΤΟϊκού πολεμικού υλικού και εμπορευμάτων των επιχειρηματικών ομίλων.
Mπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να προβλέψουμε τι άλλο μας περιμένει όμως είναι η ώρα, σήμερα όχι αύριο, με τον αγώνα μας να πούμε ΩΣ ΕΔΩ ! Να απαιτήσουμε να μην συγκαλυφθεί το νέο έγκλημα και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Διεκδικώντας σύγχρονες, ασφαλείς, δημόσιες και φθηνές μεταφορές. Με εργαζόμενους που θα έχουν σταθερή δουλειά και σύγχρονα δικαιώματα, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που μετράει την ανθρώπινη ζωή σαν κόστος.
6/3/2023