Ενδιαφέρουσες ταινίες, ντοκιμαντέρ και σειρές περιλαμβάνει και αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων.
Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις της εβδομάδας.

Είμαι ο Άλφρεντ Χίτσκοκ
Δευτέρα, 13/3 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Τζόελ Άστον Μακάρθι
(Καναδάς – 2021), που αναδεικνύει τις σημαντικότερες, αλλά και τις πιο αμφιλεγόμενες στιγμές στην καριέρα του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Ο Λόρενς της Αραβίας
Τρίτη, 14/3 στις 23:00
Γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυ­στικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινω­νικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Ντέιβιντ Λιν σκηνοθέτησε το 1962 μια επική ιστορική ταινία, που βασίζεται στη ζωή του Τόμας Έντουαρντ Λό­ρενς, ενός βρετανού αξιωματικού, ο οποίος κατά τη διάρ­κεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανέλαβε αποστολή να κατασκοπεύσει τον άτακτο στρατό των διάφορων φυλών στη Σαουδική Αραβία. Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε 7 βραβεία Όσκαρ.

Οι Αόρατοι
Τετάρτη, 15/3 στις 24:00
Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» της Ισπανίας, ο Χαβιέ Μπαρδέμ συγκέ­ντρωσε πέντε σκηνοθέτες (Μαριάνο Μπαρόζο, Ιζαμπέλ Κοϊσέτ, Χαβιέ Κορκουέρα, Φερνάντο Λεόν, Βιμ Βέ­ντερς) για να καταγράψουν τις ιστορίες των «Αόρατων», των ανθρώπων που προτιμούμε να μην βλέπουμε, αλλά που τελικά εμφανίζονται πάντα μέσα στους φόβους και τις ανησυχίες μας, διότι ποτέ δεν παύουν να υπάρχουν. Είναι τα θύματα των αιματηρών συγκρούσεων και των επιδημιών του πλανήτη, όμως είναι και εκείνοι οι άνθρωποι που δεν αποστρέφουν το βλέμμα.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 16/3 στις 23:00
Η εκπομπή «Τι λέει ο νόμος» με την Αλεξία Κουλούρη αναδεικνύει θέματα λειτουργίας της δικαιοσύνης, με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις γύρω από την πολυεπί­πεδη έρευνα για την υπόθεση των Τεμπών. Η συζήτηση εστιάζει επίσης στις ρυθμίσεις του νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και την οργάνωση της τηλεματικής συνεδρίασης.

Σκιές του Υποκόσμου
Παρασκευή, 17/3 στις 22:00
Ιταλο – Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία του Φεντερίκο Φε­λίνι με τους Μπροντ Έρικ Κρόφορντ, Ρίτσαρντ Μπέ­ιζχαρτ, Τζιουλιέτα Μασίνα Ούγκο Τονιάτσι (1955). Ο Αουγκούστο και ο Πικάσο είναι μέλη μιας συμμορίας απατεώνων, που εκμεταλλεύεται την αφέλεια του απλού κοσμάκη. Ωστόσο ο Αουγκούστο νιώθει ότι γερνά χωρίς να έχει καταφέρει να κάνει κομπόδεμα, ενώ ο Πικάσο φοβάται ότι θα χάσει τη γυναίκα του, αν αυτή ανακαλύ­ψει την αληθινή δουλειά του.

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Τα Μουσεία της Μικράς Ασίας (Γ’ Μέρος)
Σάββατο, 18/3 στις 17:00
Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ, που μας ξεναγεί σε ελληνι­κούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 18/3 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, οι ο­ποίες επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 18/3 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Στην Αγκαλιά του Φιδιού
Σάββατο, 18/3 στις 23:00
Κολομβιανή ταινία σε σκηνοθεσία του Σίρο Γκέρα με τους Γιαν Μπιζοβέ, Νίλμπιο Τόρες, Μπριόν Ντέιβις, Α­ντόνιο Μπολιβάρ, Γιαουενκού Μιγκέ (2015). Με από­σταση λίγων δεκαετιών, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές ιδιότη­τες. Η περιπλάνηση θα τους οδηγήσει στον ίδιο σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του. Η σχέση και των δύο μαζί του, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, θα πάρει μια απρόβλεπτη τροπή…

Αγόρι από Γυαλί
Κυριακή, 19/3 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Σάμιουελ Ρόσι(Αυστρία, Ιταλία, Ελβετία 2020). Ο Πίνο είναι ένα παιδί που πάσχει από αιμορροφιλία και παίρνει κουράγιο μέσα από την ασυγκράτητη επιθυμία του για ελευθερία και το απεριόριστο θάρρος του: αποφασίζει να ξεκινήσει την περιπέτειά του στον κόσμο και να δείξει σε όλους ότι μπορεί να ζήσει τη ζωή του σαν ένα κανονικό παιδί.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.