Κατά της ιδιωτικοποίησης των επιχειρήσεων νερού τάσσεται το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ορεστιάδας. Σε ανακοίνωση του εργατοϋπαλληλικού κέντρου τονίζεται:
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ύδρευσης όλης της χώρας, οι οποίοι τη Δευτέρα 20 Μάρτη απεργούν ζητώντας την απόσυρση νομοσχεδίου για το νερό γιατί όπως αναφέρουν: «Με το νομοσχέδιο αυτό, η διαχείριση των υδάτων, η διαμόρφωση της υδατικής πολιτικής και οι συναφείς αποφάσεις  των παρόχων υπηρεσιών ύδατος απομακρύνονται από το Κράτος και ανατίθενται στην αρμοδιότητα της δημιουργούμενης Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων. Με τον τρόπο αυτό χάνεται ο χαρακτήρας του πόσιμου ύδατος ως κοινωνικού αγαθού, απαραιτήτου για την ζωή και την υγεία των πολιτών, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή του.
Η Κυβέρνηση επιμένει με κάθε τρόπο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης αδιαφορώντας προκλητικά για τα συμφέροντα των πολιτών. Αρνείται πεισματικά να αντιληφθεί ότι το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής, η οποία χρησιμοποιείται καθαρά ως προθάλαμος της ιδιωτικοποίησης των νερών στην χώρα μας και μέσω της οποίας επιχειρείται  να ξεπεραστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και του συντάγματος που απαγορεύουν οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση τους.
Καλούμε τις οργανώσεις – μέλη του Ε.Κ.Ο να στηρίξουν με κάθε τρόπο το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων για την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου.