Διασκέδαση, υπαίθριο πάρτι, διαμαρτυρίες της γειτονιάς και κινητοποίηση της αστυνομίας προκάλεσε το Σάββατο τα ξημερώματα ένα μικρό, αλλά πανίσχυρο ηχείο.
Πρόκειται για ένα ηχείο που χρησιμοποίησε ομάδα νεαρών, προκειμένου να διασκεδάσει έξω από κατάστημα στην Ορεστιάδα.

Το ηχείο, παρά το μικρό του μέγεθος, είναι πανίσχυρο και παρά το προχωρημένο της ώρας, οι νεαροί που διασκέδαζαν το αξιοποίησαν στο έπακρο.

Είχαν περάσει τα μεσάνυχτα και η ένταση δεν μειώνονταν. Οι νεαροί, στην πλειοψηφία τους ανήλικοι διασκέδαζαν και κάποιοι από αυτούς, χόρευαν κι όλας.
Γείτονες που δεν μπορούσαν να κοιμηθούν, διαμαρτυρήθηκαν, δημιουργήθηκε ένταση και λίγο αργότερα εμφανίστηκε ένα περιπολικό του ΑΤ Ορεστιάδας.

 


Ο αστυνομικός που ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση, μίλησε με πολύ ήρεμο τόνο στους νεαρούς, τους εξήγησε για την αναστάτωση που προκάλεσαν και παρά το γεγονός ότι κάποιοι από τους νεαρούς έδειξαν λίγο περισσότερο το νεανικό τους αντιδραστικό χαρακτήρα, χάρη στη στάση του αστυνομικού, η κατάσταση δεν ξέφυγε από κανέναν έλεγχο.
Όταν όμως το πλήρωμα του περιπολικού θέλησε να μάθει ποιανού είναι το ηχείο προκειμένου να καταγραφεί το περιστατικό, το ηχείο ξαφνικά βρέθηκε. . . ορφανό.
Τελικά ο ιδιοκτήτης αποκαλύφθηκε, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, η αστυνομία αποχώρησε και οι γείτονες κοιμήθηκαν. . .

Κάποιοι πάντως θυμήθηκαν τις ημέρες της καραντίνας, όταν η αστυνομία προσπαθούσε να κάνει νεαρούς να επιστρέψουν σπίτι τους, όταν η κυκλοφορία απαγορεύονταν.
Συμβαίνουν κι αυτά.
Να επαναλάβουμε πάντως, ότι η άψογη στάση του αστυνομικού που ανέλαβε τις συζητήσεις, έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο να λήξει το περιστατικό και δίνει βάσιμες ελπίδες ότι θα επικρατήσει λιγότερη φασαρία, τουλάχιστον το επόμενο διάστημα.