Ίσως τον περισσότερο χρόνο απ’ όσους τον πλησίασαν για να βγάλουν μία selfie αφιέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον γνωστό φωτογράφο της Ορεστιάδας Γιώργο Κωστίδη. Ο κ. Κωστίδης δια της μεθόδου. . . της selfie πλησίασε τον πρωθυπουργού κατά την περιοδεία του στην Ορεστιάδα και διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αλλαγή που σχεδιάζεται σχετικά με τις φωτογραφίες των ταυτοτήτων, οι οποίες δε θα βγαίνουν από φωτογράφους, αλλά στα αστυνομικά τμήματα.
Ο πρωθυπουργός, επικοινωνιακός και απόλυτα ειλικρινής, καταρχήν τόνισε ότι γνωρίζει το θέμα κι ότι η αλλαγή γίνεται για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα είπε ότι θα αποζημιωθούν οι φωτογράφοι, με τον φωτογράφο να τονίζει ότι δε θέλουν να αποζημιωθούν, αλλά να δουλέψουν.
Όσοι ήταν κοντά, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν έναν απολαυστικό διάλογο, καθώς ήταν από τα λίγα παράπονα που έγιναν στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της περιοδίεας του στον Έβρου, με τον πρωθυπουργό να είναι απόλυτα ενημερωμένος και να δίνει σαφείς απαντήσεις.

Στο μεταξύ, ή πανελλήνια πμοσπονδία φωτογράφων με ανακοίνωσή της καλεί τις ενώσεις και σωματεία φωτογράφων και όλους τους επαγγελματίες φωτογράφους σε μαζικές κινητοποιήσεις, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.
Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα από τις κατά τόπους ενώσεις και σωματεία, έχουν σκοπό να αρθεί η τροποποίηση της Κ.Υ.Α. υπ. αριθμό 8200/0-297647/2018, η οποία προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των φωτογράφων.
Η συμμετοχή όλων των επαγγελματιών φωτογράφων είναι ο μόνος τρόπος να γίνει κατανοητό ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με το μέλλον 8.000 αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στο φωτογραφικό κλάδο.