Ένα από τα πρόσωπα που εκτιμάται ότι έχει πολλές πιθανότητες να είναι υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Έβρο, είναι η Κατερίνα Καραμήτσου. Η κα. Καραμήτσου, δεν ασχολείται πρώτη φορά με τα κοινά, καθώς διετέλεσε και αντιδήμαρχος Σαμοθράκης. Ας τη γνωρίσουμε, μέσα από το βιογραφικό της.


Γεννήθηκα τον Οκτώβρη του 1986 στη Φλώρινα, όπου μεγάλωσα και πέρασα τα σχολικά μου χρόνια. Είμαι παντρεμένη από το 2013 με τον Ιωάννη Γιαννέλο, όπου διαμένουμε στην Σαμοθράκη και έχουμε έναν γιο εφτά χρονών τον Μιχαήλ. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Εμπορίου Ανάπτυξης και Ποιοτικού Ελέγχου Δυτικής Μακεδονίας. Έκανα την πρακτική μου εξάσκηση στην εθνική τράπεζα Ελλάδος Αλεξανδρούπολης. Κατέχω πτυχία αγγλικών Β2 και C2 καθώς και άριστη γνώση υπολογιστών. Από το 2011 διαμένω μόνιμα στην Σαμοθράκη και διατηρούμε οικογενειακή επιχείρηση εστίασης με τον σύζυγο μου. Η ενασχόληση μου με την πολιτική ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2019, όπου έλαβα μέρος στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη του δημάρχου κύριου Νίκου Γαλατούμου και διετέλεσα Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης. Ασχολήθηκα με τομείς, που αφορούν στον πολιτισμό, στον τουρισμό και στην παιδεία. Είμαι πρόεδρος επιτροπής τουρισμού του Δήμου Σαμοθράκης καθώς και πρόεδρος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Σαμοθράκης. Είμαι εντεταλμένη σύμβουλος του κάμπινγκ και πρόεδρος επιτροπής για την ισότητα και την έμφυλη βία. Από το 2019 είμαι μέλος της ένωσης νέων αυτοδιοικητικών Ελλάδος και Αντιπρόεδρος της ένωσης σε θέματα πολιτισμού στην Ευρώπη.
Το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών European Local Leaders, σε συνεργασία με το EU40 Network (Το Δίκτυο των Νέων Ευρωβουλευτών κάτω των 40 ετών) διοργάνωσε – για πρώτη φορά στην Ευρώπη- στις 21 και 22 Ιουνίου 2022, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες, με αφορμή το Έτος Νεολαίας της Ευρώπης το 2022, το «Young Leaders of Europe Conference» (Συνέδριο Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών, όπου και το παρακολούθησα).
Το 2020 στην Αθήνα έλαβα μέρος σε σεμινάριο, με θέμα επικοινωνία και fake news. Η πολιτική και κοινωνική μου δράση είναι έντονη καθώς και η περιβαλλοντική μου ευαισθησία και συνείδηση, αφού έχω συμμετάσχει σε πολλές δράσεις. Στα τρία χρόνια της ενασχόλησης μου με τα κοινά κατάφερα να διαφημίσω τη Σαμοθράκη και της επίγειες ομορφιές της στα πέρατα της γης και ειδικά στην περίοδο του covid και του εγκλεισμού της καραντίνας με αυτοσχέδιες Καμπάνιες.