Μπορεί να παραμείνει αντιπεριφερειάρχης Έβρου ο Δημήτρης Πέτροβιτς ενώ διεκδικεί (κατά δήλωσή του) τον δήμο Αλεξανδρούπολης;

Λύθηκε το αίνιγμα του «ποιητή» Δημήτρη Πέτροβιτς. Δήλωσε ότι θα κατέβει για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ποια θα είναι η στάση του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου;

Για ακόμη μία φορά ο Σταύρος Αποστολίδης έδειξε τον τρόπο για το πως βγαίνουν ειδήσεις. Μέσα σε λίγα λεπτά, έβγαλε ένα κάρο ειδήσεις από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. Η πιο σημαντική είναι, ότι ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε στο Status 94.2 ότι θα διεκδικήσει το δήμο Αλεξανδρούπολης.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Πέτροβιτς είπε ότι στηρίζει τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και μάλιστα είπε ότι θεωρεί και αυτονόητη την στήριξη του περιφερειάρχη προς το πρόσωπό του για τον δήμο.
Αν και αυτό ίσως να μην αποτελεί προτέρημα για τον κ. Πέτροβιτς – εννοούμε τη στήριξη Μέτιο, δημιουργούνται πολλά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα το πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης. Και δεν είναι και λίγοι μέχρι στιγμής.
Κι εξηγούμαστε. Όταν λέμε υποψήφιοι, εννοούμε κατά δήλωσή τους, επιθυμία κτλ.
Πρέπει να πάρει θέση ο Μέτιος πάνω στα λεγόμενα του Πέτροβιτς;
Μήπως τελικά ο κ. Πέτροβιτς στέλνει μήνυμα προς κάποια κατεύθυνση; Κι αν ναι, προς ποια;
Προς τον Μέτιο, προς τους ψηφοφόρους;

Όπως και να ‘χει, ήδη υπάρχουν φωνές που ψιθυρίζουν ότι ο Δημήτρης Πέτροβιτς πρέπει να απομακρυνθεί από την αντιπεριφέρεια, καθώς πλέον θα λειτουργεί και ως υποψήφιος δήμαρχος. Πέρα από τα πλεονεκτήματα που ενδεχομένως θα έχει. Άλλωστε, είναι γνωστό, ότι οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ, έθεσαν βέτο σε ενδεχόμενες υποψηφιότητες για τη βουλή των εν ενεργεία αντιπεριφερειαρχών.

Κι αν υπάρχει δυσκολία να βρεθεί νέος αντιπεριφερειάρχης, το επιχείρημα ότι θα κάνει πρόβα τζενεράλε για την επόμενη τετραετία είναι πειστικό προς το «νέο» αντιπερφερειάρχη. Εκτός αν δεν έχει πειστεί για νίκη του συνδυασμού του.

 

Και σ’ όλα αυτά, επειδή μιλάμε υποθετικά κρατάμε και το ενδεχόμενο ο λαός να θέλει τον Πέτροβιτς στην περιφέρεια και να μην τον αφήσει τελικά να διεκδικήσει τον δήμο. Το υπογραμμίζουμε, ο λαός.

Η επίμαχη δήλωση του κ. Πέτροβιτς, έχει ενδιαφέρον μετά το 6ο λεπτό. Ειδικά δε στο 8:27 ο Αποστολίδης αποσπά αυτό που δεν απέσπασε κανέναν μέχρι τώρα.