Δείτε από τις 10 έως τις 16 Απριλίου στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλή των Ελλήνων

Προορισμοί
Μ. Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη στις 18:30
Μια σειρά ντοκιμαντέρ που μας καλεί να αφήσουμε για λίγο τους φρενήρεις ρυθμούς του σύγχρονου τρόπου ζωής και να απολαύσουμε ένα ταξίδι σε μέρη που απο­τέλεσαν την πηγή έμπνευσης μεγάλων καλλιτεχνών.

Μεγάλη Εβδοµάδα
Μ. Δευτέρα έως Μ. Παρασκευή στις 19:30
Κορυφαίες στιγµές της µουσικής και της υµνογραφίας µε τους βυζαντινούς χορούς της Αγίας Ειρήνης Aθηνών.

Λεονάρντο – Τα Έργα
Μ. Τρίτη (11/4) και Μ. Τετάρτη (12/4) στις 23:00
Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπήρξε ένας από τους μεγα­λύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Πολλά τηλεο­πτικά προγράμματα έχουν αναδείξει τη μεγαλοφυΐα του, αλλά συχνά παραλείπουν να ασχοληθούν με την πιο σημαντική προσφορά του: την καλλιτεχνική του δημιουργία. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το συ­γκεκριμένο ντοκιμαντέρ, προσφέροντας ένα συναρπα­στικό ταξίδι στην πολύπλευρη τέχνη του.

Ρέκβιεμ του Βέρντι
Μ. Τετάρτη, 12/4 στις 21:30
Ρέκβιεμ του Βέρντι, υπό τη διεύθυνση του Ρικάρντο Μούτι.

Τα Βυζαντινά Πάθη
Μ. Πέμπτη 13/4 στις 22:30

Λειτουργικό κατανυκτικό ορατόριο του Χρήστου Σα­μαρά, από τη συναυλία της παγκόσμιας πρεμιέρας στη σκηνή της Αίθουσας Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Πέμπτη 15 Απριλίου 2022, με περισσότερους από 120 καλλιτέχνες, μία σύζευξη κλασικής και βυζα­ντινής μουσικής, σε συνδυασμό με τον Θείο Λόγο. Συ­ντελεστές: κρατική ορχήστρα και μεικτή χορωδία Θεσ­σαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Ζωής Τσόκανου. Αφηγητής ο Λεωνίδας Κακούρης.

Τα Κατά Ιωάννη Πάθη του Μπαχ
Μ. Παρασκευή, 14/4 στις 22:00
Συναυλία με τη χορωδία Μόντε Βέρντι και την αγγλική ορχήστρα μπαρόκ, υπό τη διεύθυνση του Σερ Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ.

«Αντέχοντας στον Χρόνο»
Μεγάλο Σάββατο, 15/4 στις 18:00
Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Μεγάλο Σάββατο, 15/4 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Το Πάσχα στην Τέχνη
Μεγάλο Σάββατο στις 21:00 (1/2) και Κυριακή του Πάσχα στις 20:00 (2/2)
Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τον τρόπο που η Σταύρωση και η Ανάσταση του Ιησού αποτυπώνονται σε έργα μεγάλων καλλιτεχνών, όπως ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Καραβάτζο, ο Ελ Γκρέκο κ.α.

2η Συμφωνία του Μάλερ-Συμφωνία της Αναστάσεως
Μεγάλο Σάββατο, 15/4 στις 22:00
Συναυλία υπό τη διεύθυνση του Κλαούντιο Αμάντο, από το φεστιβάλ της Λουκέρνης.

Όρθρος και Αναστάσιμη Ακολουθία
Μεγάλο Σάββατο, 15/4 στις 24:00
Βυζαντινή υμνογραφία, σε σκηνοθεσία της Στέλλας Αρκέντη. Όρθρος και Αναστάσιμη Ακολουθία με τους βυζαντινούς χορούς της Αγίας Ειρήνης Αθηνών.

Από Τόπο σε Τόπο: Ελλήνων Πάσχα
Κυριακή του Πάσχα, 16/4 στις 12:00
Η Τηλεόραση της Βουλής συμμετέχει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, με ένα μουσικό πρόγραμμα γεμάτο παράδοση και Ελλάδα. Στην εκπομπή φιλοξενούνται καταξιωμένοι μουσικοί και ερμηνευτές και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού. Αρχισυνταξία-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Όπερα: Φιέραμπρας
Κυριακή του Πάσχα, 16/4 στις 22:00
Μια σπάνια όπερα του Φραντς Σούμπερτ, η οποία επεξεργάζεται ένα μεσαιωνικό θρύλο που σχετίζεται με τις διαχρονικές πολιτισμικές διαφορές στην Ευρώπη και την ανάγκη ειρήνευσης και συνδιαλλαγής, στο όνομα της ειρήνης και της αγάπης. Από το Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ το 2016 σε μια ειδικά φροντισμένη πολυδιάστατη σκηνοθεσία του Πέτερ Στάϊν με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής της Βιέννης υπό τη γενική μουσική διεύθυνση και επιμέλεια του Ίνγκο Μέτσμαχερ.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/