Η ανακαίνιση ενός χώρου ή ολόκληρου του σπιτιού είναι μια υπέροχη διαδικασία που αν και κουραστική είναι τόσο δημιουργική. Είτε θέλετε να κάνετε μια ολική ανακαίνιση είτε απλά να ανανεώσετε τον χώρο σας, προσπαθήστε να απολαύσετε τη διαδικασία και να συμβουλευτείτε έναν αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων ή διακοσμητή ώστε να σας κατευθύνει με τις συμβουλές του. Είναι μια ιδανική ευκαιρία για να κάνετε πιο λειτουργικό τον χώρο σας και να απολαμβάνετε στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης σε αυτόν.

Ολική ή μερική ανακαίνιση;

Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση θα πρέπει να ερωτηθείτε τι θα θέλατε να πετύχετε με τις νέες αλλαγές ώστε να θέσετε προτεραιότητες στους χώρους και στα συνεργεία που θα αναλάβουν την ανακαίνιση. Θέλετε να δημιουργήσετε πιο λειτουργικούς χώρους και να αυξήσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας; Εκεί θα πρέπει να προβείτε σε μια ολική ανακαίνιση και ιδανικά θα χρειαστείτε τη γνώμη ενός μηχανικού ώστε να σας συμβουλεύσει κατάλληλα για τα βήματα που θα ακολουθήσετε. Στην περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε τους τοίχους, τα έπιπλα, τα κρεμαστά φωτιστικά και να αλλάξετε διαρρύθμιση μπορείτε να συμβουλευτείτε οδηγούς ανακαίνισης και περιοδικά για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στον χώρο σας.

Ποιο είναι το budget που διαθέτετε;

Ο πιο καθοριστικός ρόλος για να προχωρήσετε στην ανακαίνιση του χώρου σας είναι ο οικονομικός προϋπολογισμός που έχετε θέσει. Αυτό είναι το πιο βασικό βήμα για να αποφασίσετε τις αλλαγές που θα κάνετε, τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε και το ποσό που θα διαθέσετε στα συνεργεία που θα σας βοηθήσουν για την ανακαίνιση. Αν θέλετε να πετύχετε οικονομικές τιμές με τα καλύτερα υλικά μπορείτε να προσλάβετε έναν εργολάβο ο οποίος θα αναλάβει τη διαμόρφωση και τις προσφορές από τα συνεργεία.

Επιλέξτε ποιοτικά υλικά

Κάποιοι από τους λόγους που θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας είναι για να διορθώσετε μικρές ρωγμές στους τοίχους, να μονώσετε εξωτερικά το σπίτι σας και να εξασφαλίσετε καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Όταν φτάσετε στο σημείο να επιλέξετε τα αλουμίνια, τα υλικά που θα βάψετε τους τοίχους, τα φωτιστικά δαπέδου και οροφής θα πρέπει να επιλέξετε τα καλύτερα υλικά. Για τα υλικά της μόνωσης και τα χρώματα που θα βάψετε το σπίτι μπορείτε να επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα που θα σας καθοδηγήσει τόσο για τα υλικά όσο και για τις εργασίες που θα πραγματοποιήσετε. Τα αλουμίνια και τα τζάμια θα πρέπει επίσης να είναι αρίστης ποιότητας και ενεργειακά ώστε να διατηρούν την κατάλληλη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι.

Λάβετε δράση

Θα πρέπει να ορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα με τις δουλειές που θα πραγματοποιήσετε ώστε να μπορείτε να ενημερώνετε τα συνεργεία που θα αναλάβουν τις εργασίες στο σπίτι σας. Συμβουλευθείτε τον μηχανικό σας για την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις ανακαινίσεις ώστε να είστε καλυμμένοι και από αυτό το πλαίσιο. Στη συνέχεια, συμβουλευτείτε επαγγελματίες home designers και απολαύστε όλη την διαδικασία της ανακαίνισης.

Δημιουργήστε έναν φιλόξενο χώρο που θα σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια και ηρεμία όταν επιστρέφετε σε αυτόν μετά από μια απαιτητική ημέρα στη δουλειά. Προσπαθήστε να ορίσετε τον χρόνο και τα χρήματα που θα ξοδέψετε ώστε να προγραμματίσετε την ολοκλήρωση του και να μπορείτε να τον χαρείτε!