«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν οι πολίτες του Έβρου είναι οι οικονομικές προοπτικές, ειδικότερα στον πρωτογενή τομέα». Αυτός είναι και ο λόγος που ξεκίνησε επαφές και με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Έβρου και με άλλες ενώσεις αγροτών… όπως δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βασιλης Τσολακίδης μετά την επίσκεψη του στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικων Συνεταιρισμων Έβρου και τον πρόεδρο της Νίκο Γρηγοριάδη «Όπως μου είπαν το βασικό ζήτημα είναι το υψηλό κόστος παραγωγής μεταφοράς συντήρησης που αντιμετωπίζουν αγρότες παραγωγοί και επιχειρήσεις και η εξαιρετικά μειωμένη αγοραστική μας δύναμη ως καταναλωτές. Οι αγροτικές επιχειρήσεις του Έβρου λοιπόν, οφείλουν να στηριχτούν και να ενισχυθούν με στοχευμένα μέτρα και προγράμματα!»

*Κατά την συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη της Ένωσης Έβρου συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες του Εβρου , καθώς και οι εξελίξεις στο Ενεργειακό. Ειδικότερα, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα με το εκρηκτικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια στα αγροτικά εφόδια, τα λιπάσματα και όλα τα αγροτικά εφόδια τα τελευταία χρόνια. «Ζητήματα τα οποία γνωρίζει καλά….» όπως είπε ο κ. Γρηγορίαδης για τον κ Τσολακιδη. »
«Από τον κ Τσολακίδη έχουν αναπτυχθεί κατ’ επανάληψη προτάσεις και παρεμβάσεις του στο παρελθόν από την πλευρά του και από την θέση του ως πρόεδρος του ΚΑΠΕ και με τις νομοθετικες του πρωτοβουλίες για μια σειρά ενεργειακά θέματα που αφορουσαν τον αγροτικό κόσμο»
«Η ακρίβεια και οι συνεχείς ανατιμήσεις στα γεωργικά εφόδια, η τιμή – ρεκόρ του πετρελαίου και οι παράλογες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα των γεωτρήσεων , έχουν οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο στο να βιώνει καταστάσεις άνευ προηγουμένου. Ταυτόχρονα η ακρίβεια στη μεταφορά των αγροτικών προιοντων, θέτουν σε κίνδυνο την αγροτική οικονομία του νομού Έβρου με την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας των Ενώσεων αλλά και της παραγωγικής γης εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών» ανεφέρε στην σύσκεψη ο κΓρηγοριαδης τονίζοντας: «Από την πλευρά μας, εκτός από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, έχουμε καταθέσει και σειρά προτάσεων για να υποστηριχθούν οι άνθρωποι του μόχθου.για να σταματήσει ο πολυκερματισμός των αγροτικών εκτάσεων για το αγροτικό πετρέλαιο και την μείωσή του, μαζί με τον ΦΠΑ σε όλα τα καύσιμα, νέες ενεργειακές επιλογές και μέτρα για την μείωση του κόστους στα αγροτικά εφόδια, άμεση παροχή ρευστότητας στην πρωτογενή παραγωγή, προσαρμογή του Στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ στις ιδιαίτερες συνθήκες και την θωράκιση του πρωτογενούς τομέα για την αντιμετώπιση των κρίσεων αξιοποίηση των εργαλείων στήριξης που ανακοινώνει η Ε.Ε.,» κ.α.
Ο κ Τσολακίδης ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη για τον ανασχεδιασμό της ενεργειακής πολιτικής με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προκειμένου να ενταχθεί στον σχεδιασμό χρηματοδοτήσεων και η πρωτογενής παραγωγή που σήμερα απουσιάζει από τον κυβερνητικό σχεδιασμό. «Οι αγροτικές ενώσεις σημείωσε ο κ. Τσολακίδης «μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους φορείς πρέπει ενιαία και όλοι μαζί όπως επιτυχημένα εγινε στην περίπτωση του χρυσού να
προτείνουν και να επιβάλουν στην πολιτεία συγκεκριμένες, ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις για τον Έβρο.»
«Δυστυχώς όμως, η πολιτική βούληση 4 χρόνια τώρα από την κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, απουσιάζει εκκωφαντικά. Κι αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο όλης της χώρας».