Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τον ήλιο και την θάλασσα παρέα με τους αγαπημένους σας. Τίποτα δεν θέλετε να σας χαλάσει αυτές τις υπέροχες στιγμές απόλυτης χαλάρωσης, ωστόσο απρόοπτα μπορούν να προκύψουν και πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Βρείτε παρακάτω τα απαραίτητα για να εξοπλίσετε πλήρως το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακοπών και βεβαιωθείτε ότι έχετε προνοήσει για κάθε ενδεχόμενο.

Συνταγογραφούμενα φάρμακα

Αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, τότε το πρώτο που θα πρέπει να περιλάβετε στο φαρμακείο των διακοπών σας είναι τα φάρμακα που παίρνετε, ανεξαρτήτως αν τα παίρνετε σε καθημερινή βάση ή όχι. Τα φάρμακα αυτά δεν είναι πάντοτε εύκολο να βρεθούν, ιδίως αν επισκέπτεστε ένα μικρό νησί ή κάποια επαρχιακή πόλη, για αυτό βεβαιωθείτε ότι δεν θα βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Παυσίπονα & Αντιπυρετικά χάπια

Το τελευταίο που θέλετε από τις διακοπές σας είναι να σας ταλαιπωρεί ο επίμονος πονοκέφαλος. Ακόμη και αν δεν έχετε πυρετό, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ορισμένα παυσίπονα που γνωρίζετε ότι συνήθως καταστέλλουν τον πόνο άμεσα, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε αμέριμνοι τις διακοπές σας. Αν έχετε παιδιά, φροντίστε να πάρετε μαζί σας κάποιο αντιπυρετικό σιρόπι κατάλληλο για την ηλικία τους.

Φάρμακα για το κοινό κρυολόγημα

Παρά την υψηλή θερμοκρασία και την έλλειψη υγρασίας το καλοκαίρι, το κοινό κρυολόγημα μπορεί να σας ταλαιπωρήσει στις διακοπές σας και να ταράξει την ηρεμία σας. Ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του κρυολογήματος προμηθευόμενοι ρινικά αποσυμφορητικά, φαρμακευτικές καραμέλες για τον λαιμό , σιρόπι για τον επίμονο βήχα, αλλά και αμπούλες φυσιολογικού ορού που σας ανακουφίσουν άμεσα και θα διευκολύνουν την αναπνοή σας.

Είδη πρώτων βοηθειών

Τα είδη πρώτων βοηθειών δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το φαρμακείο των διακοπών. Ένα ξαφνικό τσίμπημα στην θάλασσα, ένα έγκαυμα από τον ήλιο (π.χ. κάψιμο στα πόδια, το πρόσωπο, την πλάτη, κλπ.) ή κάποιος μικροτραυματισμός μπορούν πάντα να απειλήσουν την ηρεμία των διακοπών σας, αν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι όμως δεν μπορούν να τις καταστρέψουν. Φροντίστε να έχετε μαζί σας μερικούς επιδέσμους, σπρέυ καθαρισμού πληγών, αμμωνία, μια κρέμα επούλωσης πληγών και φυσικά μια ενυδατική ή καταπραϋντική κρέμα για τα ηλιακά εγκαύματα.

Το φαρμακείο των διακοπών σας είναι έτοιμο! Το μόνο που απομένει είναι να φροντίσετε για την μεταφορά των φαρμάκων σας μέσα σε ειδικές τσάντες με παγοκύστες και να τα διαφυλάξετε σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος μόλις φτάσετε στον προορισμό σας.