Το σπίτι μας είναι το δικό μας καταφύγιο και ησυχαστήριο. Αναζητούμε την ζεστασιά του μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, οπότε θέλουμε να είναι ένα όμορφο περιβάλλον. Συχνά νιώθουμε την ανάγκη για ανανέωση με αποτέλεσμα να αλλάζουμε την διακόσμηση. Με μικρές πινελιές σε τακτικά διαστήματα και αλλαγές στην κατανομή των επίπλων μπορούμε να αλλάξουμε πολύ τον χώρο μας.

Το τελευταίο διάστημα, τόσο σε δημοφιλείς λογαριασμούς στα social media όπως επίσης και σε περιοδικά εσωτερικής διακόσμησης θα βρούμε πολλές πρωτότυπες ιδέες για να ενισχύσουμε την εσωτερική διακόσμηση. Περίπου δυο φορές τον χρόνο, επιλέγουμε να αλλάζουμε τα σκουρόχρωμα υφάσματα στο σπίτι, όπως τα ριχτάρια, τα χαλιά, τις κουρτίνες σαλονιού και τα διακοσμητικά μαξιλαράκια. Αυτός είναι ένας τρόπος να υποδεχόμαστε την κάθε εποχή και να ανανεώνουμε με μοναδικό τρόπο την εσωτερική διακόσμηση.

Η διακόσμηση τον χειμώνα

Τους χειμερινούς μήνες, η τάση στην εσωτερική διακόσμηση είναι τα σκούρα χρώματα και διακοσμητικά. Τα χαλιά που στρώνουμε τον χειμώνα διατηρεί ζεστό το σπίτι και δίνει μια επιπλέον πινελιά χρώματος στο σαλόνι και στα δωμάτια. Προσθέτοντας βαμβακερά και ζεστά ριχτάρια στον καναπέ και κουβερτούλες στο πλαϊνό καλάθι δημιουργούμε μια cozy ατμόσφαιρα. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε αρωματικά κεριά στο τραπεζάκι του σαλονιού και φωτιστικά δαπέδου τα οποία θα μας κρατάνε συντροφιά τα κρύα βράδια του χειμώνα. Η προσθήκη του θερμού φωτός είτε προέρχεται από το τζάκι, είτε από τα φωτιστικά ενισχύει τη ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι και δημιουργεί την απόλυτη χαλάρωση.

Η διακόσμηση το καλοκαίρι

Η καλοκαιρινή διακόσμηση είναι πολύ ιδιαίτερη και αν έχουμε επιλέξει σκούρα χρώματα στα έπιπλα και στους τοίχους μπορεί να μας δυσκολέψει να προσθέσουμε διακοσμητικά. Ωστόσο με μικρές προσθήκες μπορούμε να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε μια καλοκαιρινή όαση. Ας ξεκινήσουμε πρώτα από την επιλογή των υφασμάτων. Στο σαλόνι, τα καλοκαιρινά ριχτάρια μπορούν να είναι σε ανοιχτά χρώματα και να τοποθετήσουμε μαξιλάρια σε μπλε χρώμα για να δημιουργήσουμε αντίθεση. Το καλοκαίρι που θέλουμε να μπαίνει περισσότερο φως στο σπίτι μας μπορούμε να αγοράσουμε λευκές κουρτίνες με το μέτρο και να τις διαμορφώσουμε κατάλληλα ώστε να ταιριάζουν με τον χώρο μας. Μπορούμε να τοποθετήσουμε πάνω τους διακοσμητικά ή γιρλάντες με φωτάκια για να πετύχουμε ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα χαλιά του χειμώνα με ψάθινα χαλιά στο σαλόνι και στον διάδρομο.. Το μπαλκόνι μπορούμε να το διαμορφώσουμε κατάλληλα και να βάλουμε αρκετά καλοκαιρινά διακοσμητικά ώστε να το προσαρμόσουμε στην καλοκαιρινή διακόσμηση.

Όλοι οι χώροι του σπιτιού μπορούν να διαμορφωθούν με μικρές πινελιές ώστε να αλλάξουν την εσωτερική διακόσμηση και να νιώθουμε και εμείς την ανανέωση σε αυτόν.