Την προφυλάκιση ενός άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ατόμων που πέρασαν λαθραία στη χώρα μας, αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακριτής. Ο άνδρας, μόνιμος κάτοικος Ορεστιάδας συνελήφθη, μαζί με ακόμη ένα άτομο κατά τη διάρκεια μεταφοράς τεσσάρων ατόμων που είχαν μπει παράνομα στη χώρα μας. Η μεταφορά γινόταν με δύο αυτοκίνητα, τα οποία εντόπισαν αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα οι δύο δράστες δράστες είχαν παραλάβει τους διακινούμενους από αποθήκη ιδιοκτησίας του ενός και στη συνέχεια τους επιβίβασαν στα οχήματα τους. Στην κατοχή των διακινούμενων βρέθηκαν τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητας βουλγάρικων αρχών, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημα και στο σπίτι του ενός δράστη βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, μία γεμιστήρα, ένας σιγαστήρας πιστολιού και 125 φυσίγγια.
Ο δεύτερος συλληφθής αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η καταβολή 1000 ευρώ εγγύησης και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα διαμονής του δύο φορές το μήνα.
Οι διακινούμενοι υποστήριξαν ότι διώκονται στην Τουρκία. Μάλιστα ανάμεσα στα τέσσερα άτομα τα οποία πέρασαν παράνομα στη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, περιλαμβάνεται δικαστικός και καθηγητής.
Την υπεράσπιση των Ελλήνων συλληφθέντων είχαν αναλάβει δύο δικηγόροι, ανάμεσά τους και ο νομικός από την Ορεστιάδα Βαλάντης Παντσίδης.