Και στο δήμο Σουφλίου, μετά τους δήμους του Έβρου Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων. Οι πρώτοι κάδοι για την ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων, υφασμάτων, τσάντών, αξεσουάρ, λούτρινων παιχνιδιών, κρεμαστών κα. Με τους κάδους και τη σωστή χρήση από τους πολίτες, επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, η προστασία του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση χρημάτων, μέσω της μείωσης της κίνησης απορριμματοφόρων και ενέργειας.
Τα είδη θα πρέπει να είναι καθαρά, στεγνά και να τοποθετούνται στον κάδο μέσα σε σακούλες.
Αναλυτικές οδηγίες χρήσης αναγράφονται πάνω σε κάθε κάδο και στο ενημερωτικό φυλλάδιο ενώ ο ασφαλής σχεδιασμός των κάδων αποτρέπει το ενδεχόμενο κλοπής του περιεχομένου.
Τα άριστα ποιοτικώς είδη διατίθενται σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ενώ τα υπόλοιπα ανακυκλώνονται.

Το δίκτυο συλλογής και διανομής είναι της εταιρείας East West Greece. Η East West είναι μία εταιρεία που ασχολείται με τον τομέα της ανακύκλωσης ρούχων.
Το όνομα East West συνδέεται διεθνώς με την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και την οικολογική συνείδηση, καθώς και με μια μακρά πείρα των σχεδόν 40 ετών στον τομέα της διαχείρισης μεταχειρισμένων ενδυμάτων. Η εκτεταμένη εμπειρία και ο τρόπος διαχείρισης που εφαρμόζεται από την εταιρεία, την καθιστά πρωτοπόρο στον τομέα της. Η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά στη Γερμανία και μετέφερε τη γερμανική τεχνογνωσία (know-how) σε διάφορες χώρες, όπως Ισπανία, Ουκρανία, Αμερική κλπ. Το 2015 συστάθηκε η East West Greece Ι.Κ.Ε στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την εφαρμογή στην Ελλάδα της ορθής διαχείρισης των κλωστοϋφαντουργικών απορριμμάτων και με βασικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.