Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Μπρους Σπρίνγκστιν: Με τα Δικά του Λόγια
Δευτέρα 29/5 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Νάιτζελ Κόουλ (Ηνωμένο Βασίλειο – 2016). Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο μεγάλος τραγουδιστής και συνθέτης, ρίχνει ένα βλέμμα στο παρελθόν, αναπολώντας τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του και αφηγείται άγνωστες μέχρι τώρα ιστο­ρίες της προσωπικής του διαδρομής.

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Το Μίσος
Τρίτη, 30/5 στις 23:00
Μια σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Ματιέ Κασσοβίτς γυρίζει «Το Μίσος» το 1995. Η ταινία αφηγείται την ιστορία τριών νεαρών φίλων σε μια φτω­χή συνοικία στα περίχωρα του Παρισιού και αποτελεί ένα πορτρέτο των άνεργων νέων της εργατικής τάξης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την αστυνομική βία και την πλήξη. Η ταινία απέσπασε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, προκάλεσε βίαιες αντιπαραθέσεις και προσέλ­κυσε περισσότερους από 2 εκατομμύρια θεατές.

Κυνηγώντας τον Δολοφόνο μου
Τετάρτη 31/5 στις 24:00

Ταινία σε σκηνοθεσία του Ρούντολφ Ματέ με τους: Έντμοντ Ο’Μπρίεν, Πάμελα Μπρίτον, Λούθερ Άντλερ, Μπέβερλι Γκάρλαντ (ΗΠΑ-1950). Ο Φρανκ Μπίγκελοου ξυπνά από μεθύσι σε κακή κατάσταση. Oι γιατροί του λένε πως κάποιος τον έχει δηλητηριά­σει και δεν υπάρχει αντίδοτο. Έτσι, την τελευταία ε­βδομάδα που του απομένει να ζήσει, ξεκινά μια ξέ­φρενη αναζήτηση του άγνωστου δολοφόνου του.

Ανακαλύπτοντας τον Σαίξπηρ
Πέμπτη, 1/6 στις 22:0
Πίσω από κάθε έργο του Σαίξπηρ, κρύβεται και μια ιστο­ρία. Αυτή την ιστορία προσπαθεί να αναδείξει και η συ­γκεκριμένη σειρά ντοκιμαντέρ του ΒΒC. Σε κάθε επεισό­διο, ένας σαιξπηρικός συγγραφέας ή ηθοποιός αναλαμβά­νει να μας μυήσει στο μαγικό κόσμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και των έργων του. Κύκλος 3- Επεισόδιο 2/6.

Καλημέρα Βαβυλωνία
Παρασκευή, 2/6 στις 22:00
Ιταλική ταινία των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι με τους Γκρέτα Σκάκι, Βίντσεντ Σπάνο, Τσαρλς Ντανς, Γιοακίμ Ντε Αλμέιντα (1987). Δύο αδέλφια από την Τοσκάνη της Ιταλίας, μετά την οικονομική καταστροφή του πατέρα τους, μεταναστεύουν στην Αμερική, τη σύγχρονη Βαβυ­λωνία. Εκεί τους δίνει δουλειά ο Γκρίφιθ, στα γυρίσματα της «Μισαλλοδοξίας», όπου θα γνωρίσουν δύο υποψή­φιες στάρλετ και θα τις παντρευτούν. Ο καθένας τους, όμως, θα έχει διαφορετική τύχη κοντά τους…

«Αντέχοντας στον Χρόνο»
Σάββατο, 3/6 στις 18:00
Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 3/6 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Στέφαν Τσβάιχ
Σάββατο, 3/6 στις 23:00
Γερμανοαυστριακή ταινία, σε σκηνοθεσία της Μαρία Σρέιντερ με τους: Γιόζεφ Χάντερ, Μπάρμπαρα Σούκο­βα, Τόμας Λεμαρκίς (2016). Μια ιστορική ταινία για τον Στέφαν Τσβάιχ, έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα και, ταυτόχρονα, το πορ­τρέτο μιας εποχής κατά την οποία η Ευρώπη κατέρρεε από τις επιλογές της ναζιστικής Γερμανίας.

Τα Δελφινάκια του Αμβρακικού Κυριακή, 4/6 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπου­λου (1993). Σ’ ένα παραθαλάσσιο χωριό του Αμβρακι­κού Κόλπου, στη δεκαετία του ’30, ο 8χρονος Πέτρος, το ευφάνταστο παιδί ενός τελωνοφύλακα και η μικρή Ανθούλα, γνωρίζονται και ζουν με τη φαντασία τους εκπληκτικές περιπέτειες, μέσα σε μια φύση οργιαστι­κής ομορφιάς. Όλα θα αλλάξουν, όμως, όταν θα συνα­ντήσουν εγκαταλελειμμένο σε μια καλύβα τον Πάνο, ένα φυματικό αγόρι .

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/