Δείτε την εβδομάδα από 6/6 έως 11/6 2023 στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Το Κουρδιστό Πορτοκάλι
Τρίτη, 6/6 στις 23:00

Μια σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ σκηνοθέτησε το «Κουρδιστό Πορτο­κάλι» το 1971 στην Αγγλία. Η ταινία απηχεί το φόβο της κοινωνίας της εποχής από την εξάπλωση των συμ­μοριών, καθώς και τη διαμάχη γύρω από τις πρακτικές της ψυχιατρικής. Σε αισθητικό επίπεδο, η ταινία αντα­νακλά την εποχή της με μια μίξη κιτς και ψυχεδελικής ποπ αρτ, καθώς και με την ηλεκτρονική μουσική της.
Η Ωραία του Μπρούκλιν

Τετάρτη 7/6 στις 24:00
Ταινία σε σκηνοθεσία των Βιτόριο ντε Σίκα και Κάρλο Λαστρικάτ με τους Τζίνα Λολομπριτζίτα, Βιτόριο ντε Σίκα, Ντέιλ Ρόμπερτσον, Αμεντέο Νατζάρι (Ιταλία-Γαλλία 1958). Μια πλούσια και όμορφη χήρα επιστρέ­φει από τη Νέα Υόρκη στο χωριό της Ιταλίας, όπου γεννήθηκε, για να βρει σύζυγο. Μετά από μερικές απο­τυχημένες προσπάθειες, τελικά καταφέρνει να σαγη­νεύσει τον σιδερά του χωριού.

Ανακαλύπτοντας τον Σαίξπηρ
Πέμπτη, 8/6 στις 22:00
Πίσω από κάθε έργο του Σαίξπηρ, κρύβεται και μια ι­στορία. Αυτή την ιστορία προσπαθεί να αναδείξει και η συγκεκριμένη σειρά ντοκιμαντέρ του ΒΒC. Σε κάθε ε­πεισόδιο, ένας σαιξπηρικός συγγραφέας ή ηθοποιός ανα­λαμβάνει να μας μυήσει στο μαγικό κόσμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και των έργων του. Κύκλος 3- Επεισόδιο 3/6.

Συνοικία το Όνειρο
Παρασκευή, 9/6 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Αλέκου Αλεξανδράκη με τους: Αλέκο Αλεξανδράκη, Αλίκη Γεωργούλη, Μάνο Κατράκη, Αλέκα Παίζη κ.α (Ελλάδα, 1961). Τα δράμα­τα, οι περιπέτειες και οι έρωτες των κατοίκων μιας λαϊ­κής γειτονιάς της Αθήνας, οι οποίοι –αν και ζουν μέσα στη φτώχεια– ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.

«Αντέχοντας στον Χρόνο»
Σάββατο, 10/6 στις 18:00
Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 10/6 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Οι Άθλιοι (2/6)
Σάββατο, 10/6 στις 22:00
Τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκώ. Στις αρχές του 19ου αιώνα στη Γαλλία, ο Γιάννης Αγιάννης, που είχε φυλακιστεί για μια σειρά κλοπών που είχε διαπράξει προκειμένου να επι­βιώσει, αποφυλακίζεται σε ηλικία 46 ετών και προσπα­θεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Ξεκινάει έτσι ένα επικό ταξίδι προς την αποδοχή, την αγάπη και τη λύτρω­ση, με φόντο τη μετα-Ναπολεώντεια Γαλλία και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του επίμονου διώκτη του Ιαβέ­ρη. Παραγωγή: Ην.Βασίλειο-ΗΠΑ, 2018. Σκηνοθεσία: Άντριου Ντέιβις. Πρωταγωνιστούν: Ντόμινικ Γουέστ, Ντέιβιντ Ογιέλοουο, Ολίβια Κόλμαν, Λίλι Κόλινς.

Αποδημητικά Πουλιά
Σάββατο, 10/6 στις 23:00
Κολομβιανή ταινία, σε σκηνοθεσία του Σίρο Γκέρα, με τους Αλεξάντερ Φέλινγκ, Αντρέ Ζιμάνσκι, Φριντερίκε Μπεχτ (2018). Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μια οικο­γένεια Κολομβιανών ιθαγενών μπλέκεται με το εμπόριο μαριχουάνας. Όταν η απληστία και το πάθος έρχονται σε σύγκρουση με τους άγραφους νόμους τιμής, ξεσπά ένας εμφύλιος πόλεμος, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τον πο­λιτισμό και τις προγονικές παραδόσεις τους.

Από Τόπο σε Τόπο: Ληξούρι Κυριακή, 11/6 στις 12:00
Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στο πανέμορφο Ληξούρι Κεφαλλονιάς, με την πανάρχαια ιστορία και την πλού­σια μουσική παράδοση. Αρχισυνταξία – Έρευνα – Πα­ρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Spaceboy
Κυριακή, 11/6 στις 17:30

Νεανική ταινία του Ολίβιε Πεϊρού. Έχοντας μόλις μετα­κομίσει σε μια καινούργια πόλη, ο Τζιμ, ένα χαρισματι­κό 11χρονο αγόρι, παίρνει μέρος σε έναν επιστημονικό διαγωνισμό μαζί με τη συμμαθήτριά του την Έμμα, την οποία πείθει να φτιάξουν ένα πραγματικό αερόστατο. Στην προσπάθεια του να πραγματοποιήσει το όνειρο του πατέρα του για ένα ταξίδι στο διάστημα, ο Τζιμ θα παρασύρει την Έμμα σε μια περιπέτεια που θα τους φέ­ρει πολύ κοντά.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.