Του Στέλιου Παναγούτσου, υποψήφιου βουλευτή Έβρου ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
Σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η ατζέντα της επικαιρότητας θα έπρεπε να είναι αυτή η κραυγή αγωνίας του εθελοντή συνανθρώπου μας «Σε κανέναν δεν αξίζει να παθαίνει σε μια καρότσα φορτηγού». Και η συζήτηση θα έπρεπε να αφορά στην κατάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και στις προτάσεις των κομμάτων για τη βελτίωσή του.
Ο κύριος Μητσοτάκης μετά από 4 χρόνια καταστροφικής πολιτικής απέναντι στο ΕΣΥ και μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία, μας υπόσχεται για την επόμενη τετραετία: «Προσωπικό μου στοίχημα η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας». Τι σημαίνει όμως αναμόρφωση του ΕΣΥ για τη Νέα Δημοκρατία; Σημαίνει ό,τι εννοεί η κυρία Γκάγκα με το νόμο της που ψηφίσθηκε στο τέλος του 2022 και ουσιαστικά καταργεί τον πυρήνα του ιδρυτικού νόμου του ΕΣΥ, που ήταν η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών. Επίσης σημαίνει και αυτό που εννοεί ο κύριος Πλεύρης, ο οποίος εξαγγέλλει την μετατροπή όλων των Νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Εάν η αναμόρφωση του ΕΣΥ σημαίνει την ιδιωτικοποίησή του, ευχαριστούμε πολύ δε θα πάρουμε!
Στόχος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι η επανίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες συνθήκες, βασισμένο όμως πάνω στις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας για δημόσιες υπηρεσίας υγείας στα πλαίσια του αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους.