Σε καταγγελία ότι συνεργάτες του Σταύρου Σταυράκογλου στήριξαν άλλον υποψήφιο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης προχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Μαργαρίτης Κίρκος. Ο κ. Κίρκος, υποστηρίζει ότι συνεργάτες του Σταύρου Σταυράκογλου, στήριξαν τον Πάρη Παπαδάκη, ο οποίος και τελικά εκλέχθηκε βουλευτής Έβρου.
Τι αναφέρει ο Μαργαρίτης Κίρκος σε δήλωσή του:

«Καταγγέλλω στον λαό του Έβρου, στους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης, στους φίλους και γνωστούς μου, την προκλητική, απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και ανήθικη ανάμειξη υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, στελεχών και συνεργατών του υποψηφίου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Σταύρου Σταυράκογλου, υπέρ συγκεκριμένου υποψήφιου της Ελληνικής Λύσης στον Έβρο και εναντίον των υπολοίπων που υπήρχαν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος μας στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η ανάμιξη και παρέμβαση έγινε υπέρ του συνυποψήφιό μας Πάρη Παπαδάκη στην περιοχή του δήμου Αλεξανδρούπολης, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα αναλυτικά αποτελέσματα σταυροδοσίας.
Μετά από καταγγελίες που μου έγιναν, επισκέφτηκα βραδινές ώρες τον κύριο Σταυράκογλου στο γραφείο του και του εξέφρασα την έντονη δυσαρέσκεια και την ενόχληση μου για την απαράδεκτη ανάμειξη του… συστήματος του, υποψηφίων, συνεργατών και στελεχών του στην διαδικασία των εθνικών εκλογών. Αυτός μου απάντησε ότι δεν έχει καμία ευθύνη και δεν μπορεί να τους επιβάλλει πώς θα ενεργήσουν και θα κινηθούν.
Θεώρησα υποχρέωση μου να θυμίσω σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα στους πολίτες του δήμου Αλεξανδρούπολης οι οποίοι στις 8 Οκτωβρίου θα κληθούν να εκλέξουν δήμαρχο, το ρόλο που επέτρεψε να διαδραματίσουν στενοί συνεργάτες και υποψήφιοι του, ο άνθρωπος που θα ζητήσει την ψήφο τους. Ο Σταύρος Σταυράκογλου στα χέρια του οποίου ως Προέδρου… εξαφανίστηκε η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου και ποιος ήταν ο παρασκηνιακός ρόλος του συστήματος που τον περιβάλλει και τον οποίο κατήγγειλα και στα όργανα του κόμματος μου, της Ελληνικής Λύσης».