Στην υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια, τοποθέτηση και θέση σε λειτουργία τριών φωτοβολταϊκών συστημάτων στέγης σε κτήρια του δήμου Ορεστιάδας, προχώρησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης με την ανάδοχο εταιρεία.
Η χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 271.312,00 ευρώ, προέρχεται από τα προγράμματα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου εσωτερικών.

Που θα τοποθετηθούν τα φωτοβολταϊκά συστήματα

Φωτοβολταϊκά θα τοποθετηθούν στη στέγη του 3ου γυμνασίου (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), στη στέγη του 1ου γυμνασίου και στη στέγη του 7ου δημοτικού σχολείουΟρεστιάδας. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα θα συνδέονται σε καθεστώς εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού. Αξίζει να αναφερθεί πως στο 1ο γυμνάσιο προβλέπεται η εγκατάσταση Φ/Β συστήματος το οποίο θα αποτελείται από φωτοβολταϊκά κεραμίδια και από συμβατικά φωτοβολταϊκά πλαίσια. Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάνελ και του λοιπού εξοπλισμού (αντιστροφείς, πίνακες κλπ.) θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η μικρότερη δέσμευση επιφάνειας.
Στην προμήθεια περιλαμβάνονται ο σχεδιασμός της εγκατάστασης για τη μέγιστη απόδοση, η προμήθεια-μεταφορά επί τόπου και συναρμολόγηση των επί μέρους στοιχείων του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των ερμαρίων που απαιτούνται για την εγκατάσταση των μετρητικών διατάξεων, οι δοκιμές και θέση σε λειτουργία, καθώς και η σύνδεση των συστημάτων με τo δίκτυο.

Η συγκεκριμένη προμήθεια εντάσσεται στην υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού που έχει θέσει ο δήμος Ορεστιάδας για την ενεργειακή αναβάθμιση και απόδοση των δημοτικών κτιρίων με αντικειμενικό σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα την εξοικονόμηση πόρων προς όφελος των δημοτών.