Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Κυλάει στις Φλέβες μου
Δευτέρα, 19/6 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Μάγια Νιούελ με τους Ντουτζουάν Τέρνερ, Μέγκαν Χουσάν, Τζίμι Μόσον (Αυστραλία, 2019). Ο δεκάχρονος Ντουτζουάν είναι ένας νεαρός Αβορίγινας, που προσπαθεί να ισορροπή­σει ανάμεσα στις παραδόσεις των ιθαγενών της Αυ­στραλίας και τις επιταγές του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Ρώμη, Ανοχύρωτη Πόλη
Τρίτη, 20/6 στις 23:00
Γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυ­στικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινω­νικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Η ιστορία της δημιουργίας, τα γυρίσματα, η πρεμιέρα στην Ιταλία και η παγκόσμια κυκλοφορία μιας ταινίας που έμελλε γίνει ένα μανιφέστο του ιταλικού νεορεαλι­σμού.

Παραφροσύνη
Τετάρτη, 21/6 στη 01:00
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, με τους Ουίλιαμ Κάμπελ, Λουάνα Άντερς, Μπαρτ Πάτον, Μέρι Μίτσελ (ΗΠΑ – 1963). Μια γυναί­κα αποκρύπτει τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της, προκειμένου να μην χάσει την περιουσία του. Όμως η πλούσια οικογένειά του έχει τα δικά της μυστικά.

Ανακαλύπτοντας τον Σαίξπηρ
Πέμπτη, 22/6 στις 22:00
Πίσω από κάθε έργο του Σαίξπηρ, κρύβεται μια ιστορία. Αυτή την ιστορία προσπαθεί να αναδείξει η συγκεκριμέ­νη σειρά ντοκιμαντέρ του ΒΒC. Σε κάθε επεισόδιο, ένας σαιξπηρικός συγγραφέας ή ηθοποιός αναλαμβάνει να μας μυήσει στον μαγικό κόσμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και των έργων του. Κύκλος 3- Επεισόδιο 5/6.

Ασανσέρ για Δολοφόνους
Παρασκευή, 23/6 στις 22:00
Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Λουί Μαλ, με τους Ζαν Μορό, Μορίς Ρονέ, Λίνο Βεντούρα (1958). Ο Ζι­λιέν δολοφονεί τον σύζυγο της ερωμένης του, φεύγοντας όμως παγιδεύεται στο ασανσέρ. Και ενώ εκείνη τον ανα­ζητά στο νυχτερινό Παρίσι, ένα νεαρό ζευγάρι, που έχει κλέψει το αυτοκίνητό του, μπλέκεται σε μια υπόθεση φόνου.

Αντέχοντας στον Χρόνο

Σάββατο, 24/6 στις 18:00

Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 24/6 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Οι Άθλιοι (4/8)
Σάββατο, 24/6 στις 22:00
Τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκώ. Στις αρχές του 19ου αιώνα στη Γαλλία, ο Γιάννης Αγιάννης, που είχε φυλακιστεί για μια σειρά κλοπών που είχε διαπράξει προκειμένου να επι­βιώσει, αποφυλακίζεται σε ηλικία 46 ετών και προσπα­θεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Ξεκινάει έτσι ένα επικό ταξίδι προς την αποδοχή, την αγάπη και τη λύτρω­ση, με φόντο τη μετα-Ναπολεώντεια Γαλλία και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του επίμονου διώκτη του Ιαβέ­ρη. Παραγωγή: Ην.Βασίλειο-ΗΠΑ, 2018. Σκηνοθεσία: Άντριου Ντέιβις. Πρωταγωνιστούν: Ντόμινικ Γουέστ, Ντέιβιντ Ογιέλοουο, Ολίβια Κόλμαν, Λίλι Κόλινς.

Στην Αγκαλιά του Φιδιού
Σάββατο, 24/6 στις 23:00
Κολομβιανή ταινία σε σκηνοθεσία του Σίρο Γκέρα με τους Γιαν Μπιζοβέ, Νίλμπιο Τόρες, Μπριόν Ντέιβις, Αντόνιο Μπολιβάρ, Γιαουενκού Μιγκέ (2015). Με από­σταση λίγων δεκαετιών, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές ιδιότη­τες. Η περιπλάνηση θα τους οδηγήσει στον ίδιο σαμά­νο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του. Η σχέση και των δύο μαζί του, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμί­ας και της φιλίας, θα πάρει μια απρόβλεπτη τροπή.

Από Τόπο σε Τόπο: Σύμη
Κυριακή, 25/6 στις 12:00
Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στη μαγευτική Σύμη, με την πανάρχαια ιστορία και την πλούσια πολιτιστική πα­ράδοση. Αρχισυνταξία – Έρευνα – Παρουσίαση: Χρή­στος Μυλωνάς.

Η Καρδιά της Πεταλούδας
Κυριακή, 25/6 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Ινέσα Κουρκλατίτε (Λιθουανία, 2021). Το ξεχωριστό αγόρι της ταινίας έχει ένα μεγάλο πουλόβερ κι ένα ακόμα μεγαλύτερο μυστι­κό: η καρδιά του προστατεύεται από γυαλί και παχιά πανοπλία. Το κέντρο του σύμπαντός του είναι ένα ξενο­δοχείο για έντομα που έχτισε μόνος του σε μια παλιά έπαυλη και εκεί φιλοξενεί τα ζουζούνια που κατοικούν στο εγκαταλελειμμένο σπίτι. Μια μέρα, ένα κορίτσι με­τακομίζει στην ίδια πόλη και όλος του ο κόσμος ανα­στατώνεται. Μέσα από την καινούργια φιλία, θα βρει το θάρρος να ξεπεράσει τους φόβους του και να αντιμετω­πίσει τις καθημερινές δυσκολίες με ανοιχτή καρδιά.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/
Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.