Διαφορετικές θα είναι οι συνθήκες που διαμορφώνονται για τις δημοτικές εκλογές στο δήμο Σουλφίου. Μέχρι στιγμής θεωρείται δεδομένο ότι δύο υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το δήμο. Ο απερχόμενος δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος και ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Τσιακίρης, προχωρούν με τις καταρτήσεις συνδυασμών. Ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο από τη Λαϊκή Συσπείρωση, γίνονται ωστόσο συζητήσεις για να καταρτιστεί πλήρες ψηφοδέλτιο και στο δήμο Σουφλίου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με δημότες βρίσκεται ο Παναγιώτης Σκαρκάλας. Ο κ. Σκαρκάλας ακούει σε πρώτη φάση συνδημότες του, οι οποίοι του τονίζουν ότι πρέπει να κατέβει για δήμαρχος, καθώς θεωρούν ότι είναι ο άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα του Σουφλίου και των οικισμών του δήμου. Ο Παναγιώτης Σκαρκάλας, είναι πολύ πιθανό να δηλώσει και πάλι παρόν, καθώς έχει και την εμπειρία της προηγούμενης καθόδου του και τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου, κυρίως όμως βλέπει ότι οι υποψήφιοι που δηλώνουν τη στήριξή τους, έχουν πληθύνει από την πόλη του Σουφλίου.
Με την κάθοδο Σκαρκάλα, αλλάζουν πολλά δεδομένα στα δημοτικά πράγματα του Σουφλίου και είναι ακόμη πιο δύσκολη η εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή.