Το έχουμε πει πολλές φορές, ότι ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Νίκος Γκότσης, δεν είναι ένας απλός παίκτης. Ο Νίκος Γκότσης είναι ο πρώτος των πρώτων ανάμεσα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που κατέβηκαν υποψήφιοι, καθώς έλαβε 2300 σταυρούς. Σταυροί που αν κατέβαινε για βουλευτής, μπορεί να τον έστελναν και στη βουλή, καθώς είναι μόλις από έναν δήμο. . .

Ο κ. Γκότσης, από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, δεν μασάει τα λόγια του, ακόμη κι αν είναι να συγκρουστεί. Είναι χαρακτηριστική η σκληρή κριτική που έκανε στο παρελθόν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Γιώργο Καΐσα στον οποίο είπε μεταξύ άλλων με αφορμή άρνηση του προεδρείου να τεθεί σε ψηφοφορία η μείωση των δημοτικών τελών: «Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο χαμηλά πέφτεις. Πόσο πια. Σε χρησιμοποιούν για να κάνεις αυτό, θα σε πετάξουν μεθαύριο. Η κατάντια θα σε ακολουθεί εσαεί. Αυτό που κάνεις δεν υπάρχει δεύτερο. Στα αυτοδιοικητικά δρώμενα δεν υπάρχει δεύτερο. Αποτελείς μία μαύρη σελίδα στα αυτοδιοικητιά του δήμου».
Ο Νίκος Γκότσης είναι αισιόδοξος ότι η παράταξή του θα περάσει στην 2ο γύρο των εκλογών και μάλιστα στο τέλος θα καταφέρει να ξανακερδίσει τον δήμο, απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Εκεί που δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη είναι για το ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Καθώς απ’ την μια ίσως να έχουμε κι άλλη συνένωση παράταξης, απ’ την άλλη κάτι χειροπιαστό για τα ποσοστά των εκλογών της Α’ Κυριακής δεν μπορεί να υπάρξει.