Αρκετά, μάλλον . . . πολλά επικριτικά ακούστηκαν για την 27η συνάντηση νέων Άρδας 2023, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει.
Κριτική για το πρόγραμμα, για την ποιότητα, βεβαιότητες και πολλά ακόμη. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, άλλα έδειξε και η νεολαία άλλα απέδειξε.

Για ακόμη μία χρονιά ο Άρδας τα πήγε εξαιρετικά, καθώς και επισκέπτες είχε και κατασκηνωτές και κέφι και χαρά κτλ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, φαίνεται ότι υπάρχει και οικονομικό κέρδος για τη διοργάνωση.

Βέβαια, σε καμία περίπτωση του οικονομικό κέρδος δεν είναι το ζητούμενο, καθώς τα οφέλη για την περιοχή είναι πολλαπλάσια, ακόμη κι όταν το ισοζύγιο δεν είναι θετικό. Πέρα από το γεγονός ότι η τοπική αγορά έχει άμεσα οφέλη (από το περίπτερα και τα ξενοδοχεία, μέχρι τα εστιατόρια και τα σούπερ μάρκετ) υπάρχουν οφέλη για την άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και πολλά ακόμη.

Φυσικά η συνάντηση νέων μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα στο μέλλον, με σωστές τοποθετήσεις στην ώρα τους, με προτάσεις και διάθεση προσφοράς.
Στο παρελθόν, όσοι θυμούνται καλά, είχαν επιχειρηθεί προσπάθειες για επιπλέον παράλληλες δραστηριότητες, οι οποίες όμως δεν επαναλήφθηκαν, προφανώς γιατί οι ιδιώτες που το επιχείρησαν δεν είχαν το κέρδος που περίμεναν και μάλιστα την εποχή που δεν υπήρχαν ούτε μπορούσες να φανταστείς ότι θα υπάρχουν μνημόνια.

Και επειδή όλοι θέλουμε ο Άρδας να είναι κάθε χρόνο καλύτερος, θεωρούμε ότι περισσότερο από την κριτική εκ των προτέρων … θα προσέφερε περισσότερο μία οργανωμένη κίνηση για απόδοση του κλειστού χώρου του υποτιθέμενου ξύλινου οικισμού στους κατοίκους και στους κατασκηνωτές, όσο τίποτε άλλο. Να αποδοθεί επιτέλους στους κατοίκους κι όχι να τον κρατάει άχρηστο
και κλειστό το ελληνικό δημόσιο. Άλλωστε, πάλι όσοι θυμούνται καλά, στο συγκεκριμένο σημείο, κατέληγαν οικογένειες που ήθελαν και να διασκεδάσουν και ήρεμες διακοπές να κάνουν. Κακά τα ψέματα, τέτοια δυνατότητα τώρα είναι λίγο δύσκολη.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι τα τελευταία χρόνια, υπάρχει πολύ θετικό πρόσημο και από το αστυνομικό δελτίο, καθώς συλλήψεις για παράνομες ουσίες, πλησιάζουν το μηδέν, κάτι που στα παλιά χρόνια θα φάνταζε ανέκδοτο.

Άρδας 2023 λοιπόν, με διασκέδαση, κέρδη για την τοπική κοινωνία και την οικονομία και κυρίως Άρδας στον οποίο μπορούσαν να διασκεδάσουν όλοι είτε έμεναν στην κατασκήνωση ή επέστρεφαν στα σπίτια και στα ξενοδοχεία τους με ασφάλεια.