Δεν σταματάνε οι λαθροδιακινητές ούτε όταν εντοπίζονται, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συνεχώς ατυχήματα. Σήμερα το πρωί, στη Ροδόπη, αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης Σαπώς, εντόπισαν αυτοκίνητο το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο. Ο οδηγός του οχήματος, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο δράστης – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.
Με το όχημα μεταφέρονταν 5 άτομα, ενώ ο οδηγός – διακινητής δεν είχε δίπλωμα.
Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα στο τελωνείο Κήπων, διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), πραγματοποίησε είσοδο στη χώρα.
Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος διαβατηριακού ελέγχου Κήπων της διεύθυνσης αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο, τέσσερα άτομα μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.