Για τη μη έναρξη των εργασιών στη διάβαση του Άρδα στις Καστανιές διαμαρτύρεται η Δημοτική Επαναφορά. Η παράταξη σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Στη «Δημοτική Επαναφορά» νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε στους δημότες την αντιφατική και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής του κ. Μαυρίδη, σε ένα ακόμα θέμα.
Συγκεντρώσαμε σε ένα βίντεο, τις απαντήσεις – δικαιολογίες του Αντιδημάρχου κυρίου Αρχοντίδη – από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα – σε ό,τι αφορά στην επισκευή της Ιρλανδικής διάβασης του Άρδα στις Καστανιές, που τείνει κυριολεκτικά να γίνει «γεφύρι της Άρτας», για να ταιριάζει με την τοπική ονομασία του ποταμού.
Μας είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε αν είναι ανικανότητα, αδιαφορία ή σκοπιμότητα. Η πραγματικότητα όμως παραμένει ως γεγονός. Δεν υπάρχει διάβαση!
Η δημοτική αρχή – μέσω του Αντιδημάρχου – προσπάθησε επανειλημμένα να μας πείσει ότι η στάθμη των νερών, είναι εκείνη που δεν επιτρέπει τις εργασίες από τον εργολάβο.
Σε ένα ποτάμι χωρίς νερό, εδώ και τέσσερις μήνες!
Οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν άλλωστε, για όσους δεν έτυχε να το επισκεφτούν.
Ακόμα και ο πιο εύπιστος άνθρωπος, θα αναρωτιόταν πως φτιάχνονται τόσα έργα (διαβάσεις, γέφυρες), σε ρέοντα ύδατα, ενώ εμείς δε μπορούμε να εργαστούμε στα λίγα στάσιμα νερά, που μάλιστα σχεδόν εξατμίστηκαν από τους πρόσφατους καύσωνες!
Πόσο δύσκολο θα ήταν, σ’ αυτή τη μικρή ποσότητα νερού που λιμνάζει από τη δυτική πλευρά της κοιτόστρωσης, να δοθεί μια διέξοδος ροής, αντί να περιμένουμε τη φυσική διαδικασία;
Με τις πρώτες βροχές του Φθινοπώρου, αλλά και την αύξηση των υδάτων (αφού θα περιοριστεί και η άντληση για την άρδευση των χωραφιών), μήπως θα ανοίξει νέο πεδίο δικαιολογιών;
Ο σοφός λαός λέει πως «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει»!
Όλα τα παραπάνω δείχνουν την κούραση, την υπεροψία, την αναβλητικότητα και τον «καθεστωτισμό» που διακατέχει πλέον τη δημοτική αρχή.
Είναι ώρα να ξεκουραστούν από την «πληθώρα» των έργων που θα αφήσουν ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, αποχωρώντας!
Με τη δική σας ψήφο, θα έρθουμε να διορθώσουμε όσα είναι εφικτά και να δώσουμε επιτέλους μια συγκεκριμένη προοπτική στο Δήμο Ορεστιάδας!
Στην παρακάτω διεύθυνση, στο κανάλι μας στο YouTube, μπορείτε να δείτε το βίντεο, να συγκρίνετε τα λόγια με τις εικόνες και να αντιληφθείτε γιατί υπάρχει η ανάγκη της «Δημοτικής Επαναφοράς».
Γιατί εμείς…. Ό,τι λέμε, το κάνουμε!