Δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που υπάρχουν από την δολοφονική κυκλοφορία διακινητών (διαπιστωμένων διακινητών) στην Εγνατία οδό.
Δεν είναι ο θάνατος ενός 46χρονου τον Απρίλιο, ούτε ένα από τα πρώτα περιστατικά που αποκάλυψε το thraki Νεα και κάποιοι δεν έδωσαν βαρύτητα, παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2021.

Πάνω από την ανθρώπινη ζωή, δεν υπάρχει τίποτα. Αλλά υπάρχουν και πολλά ακόμη, τα οποία σε ταλαιπωρούν, σε νευριάζουν και σε κάνουν να αναρωτιέσαι.

Γιατί;

Εκατοντάδες οδηγοί και επιβάτες οχημάτων ταλαιπωρούνται σχεδόν καθημερινά. Τους σταματούν στη μέση, στην αρχή ή στο τέλος της διαδρομής τους, γιατί λαθροδιακινητές αλωνίζουν.

Και μπορεί η αστυνομία να μην έχει ευθύνη αν κάποιος διακινητής κάνει επί τόπου αναστροφή ενώ κινείται κανονικά και τελείως ξαφνικά ξεκινάει την δολοφονική του διαδρομή, όμως είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Οι οδηγοί οι οποίοι εγκλωβίζονται σε σταθμούς διοδίων και γλυτώνουν από τα χειρότερα, μπορεί να χάνουν τα ραντεβού τους, να φαίνονται αναξιόπιστοι σε ανθρώπους που τους περιμένουν, να καθυστερούν στον προορισμό τους, όμως περνούν δωρεάν τα διόδια, καθώς με το που ανοίγει Εγνατία, οι μπάρες των διοδίων παραμένουν σηκωμένες, μέχρι να περάσουν οι εγκλωβισμένοι.

Άργησα να πάρω το λεωφορείο . . . αλλά δεν πλήρωσα διόδια. Κάπως έτσι το σκεφτόμαστε.

Την Τετάρτη το πρωί, βανάκι κινούνταν ανάποδα στην Εγνατία, με τις ειδικές ομάδες της αστυνομίας που περιπολούν στο δρόμο, να καταφέρνουν να το ακινητοποιήσουν.