Στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Έβρου

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να καίει η μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε νωρίς το πρωί από την περιοχή της Μελίας στην Αλεξανδρούπολη.
Η πυρκαγιά μαίνεται, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Δείτε πως είναι τώρα η κατάσταση, ακριβώς απέναντι από τον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Δημόκριτος, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Συνόρων.

Λόγω της πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πευκα, Αετοχωρι, Νιψα, Λουτρα, Ανθεια, Αριστεινο, Αγνάντια, Δωρικό

Στο μεταξύ, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Έβρου Σπύρος Κούτρας, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία και δύσπνοια.
Ο διοικητής είναι καλά στην υγεία του και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής
Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 28 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικός από Αθήνα και 31 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 14 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, Εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α. Λόγω των διαστάσεων που έλαβε η πυρκαγιά εκδόθηκαν τέσσερα (4) μηνύματα από το 112. Το πρώτο στις 12:40 για την ενημέρωση των κατοίκων των οικισμών Μελία, Πεύκα, Λουτρός και Νίψα σχετικά με την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή τους, το δεύτερο στις 14:55 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα προς Αλεξανδρούπολη, το τρίτο στις 16:30 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Λουτρός Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό προς Αλεξανδρούπολη και το τέταρτο στις 17:45 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Άνθεια προς Αλεξανδρούπολη.

Νωρίτερα, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο γήπεδο του Άβαντα, 81 σκύλοι τα οποία φιλοξενούνταν στο καταφύγιο του δήμου Αλεξανδρούπολης.