Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, επιλεγμένες σειρές, εκπομπές και ταινίες.

Μοχάμεντ Άλι, ο Μέγας
Δευτέρα, 4/9 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ του Ουίλιαμ Κλάιν (Γαλλία, 2020). Το 1963 ο Κάσιους Κλέι στέφεται παγκόσμιος πρωταθλη­τής της πυγμαχίας και έχοντας ασπαστεί το Ισλάμ αλλά­ζει το όνομά του σε Μοχάμεντ Άλι, προκαλώντας την αντίδραση της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας. Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη ζωή του Μοχάμεντ Άλι εκτός ρινγκ, τις πολιτικές και θρησκευτικές του πεποι­θήσεις, την άρνηση στράτευσης και εν τέλει τη σύ­γκρουσή του με το αμερικανικό κράτος.

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Νοτόριους
Τρίτη, 5/9 στις 23:00
Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Χί­τσκοκ αφηγείται στο Νοτόριους μία ιδιαίτερη ερωτική ιστορία, καθώς η ηρωίδα προσλαμβάνεται από τις αμε­ρικανικές αρχές για να διεισδύσει σε μια ομάδα Ναζί, που έχει καταφύγει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Κάποια ση­μεία του σεναρίου κίνησαν τις υποψίες του FBI, που παρακολουθούσε τον Χίτσκοκ για μήνες, μέχρι την ολο­κλήρωση της ταινίας λίγο μετά τη ρίψη της πρώτης ατο­μικής βόμβας στη Χιροσίμα το 1945.

Τα Αρχεία Αποκαλύπτουν
Τετάρτη, 6/9 στις 23:00
Μια σειρά που φέρνει στο φως σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ού αιώνα, αποκρυπτογρα­φώντας την κινηματογραφική εικόνα.

Νυρεμβέργη, οι Εικόνες της Ιστορίας
Παρασκευή, 8/9 στις 21:00
Ντοκιμαντέρ του Ζαν-Κριστόφ Κλοτζ, που εξετάζει την ιστορία της ταινίας «Νυρεμβέργη-Μαθήματα για το Σή­μερα» των αδερφών Σάλμπεργκ (Γαλλία-2019). Η ταινί­α αναφερόταν στη Δίκη της Νυρεμβέργης και αποσύρ­θηκε από την κυκλοφορία στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για γεωπολιτικούς λόγους.

Ένας Καταδικασμένος σε Θάνατο Δραπέτευσε
Παρασκευή, 8/9 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία Ρομπέρ Μπρεσόν, με τους Φανί Αρντάν, Φρανσουά Λετεριέ, Σαρλ Λε Κλεν, Ρολάν Μονό (Γαλλία, 1956). Ο υπολοχαγός Φονταίν, στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στη Γαλλία, καταφέρνει να αποδρά­σει από τις φυλακές που κρατείται, παίρνοντας μαζί του και τον νεαρό συγκρατούμενό του, Ζοστ.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 9/9 στις 18:00
Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 9/9 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Ο Λαβύρινθος της Σιωπής
Σάββατο, 9/9 στις 23:00
Γερμανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Τζούλιο Ρικιαρέλι με τους Αλεξάντερ Φέλινγκ, Αντρέ Ζιμάνσκι, Φριντερίκε Μπεχτ (2015). Στη Γερμανία του 1958 κανείς δεν γνωρί­ζει τι συνέβη στο Άουσβιτς και κανείς δεν ρωτά. Ένας νεαρός δικηγόρος όμως ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν ναζί και δήμιοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πρώην μέλη των Ες-Ες είναι τώρα δά­σκαλοι, αρτοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανυποψίαστους συμπατριώτες τους, που νομίζουν ότι οι ιστορίες για τα ολοκαυτώματα και τα βα­σανιστήρια ήταν αστικοί μύθοι ή ακόμη περισσότερο προπαγάνδα των συμμαχικών δυνάμεων.

Ένα Σχολείο στο Cerro Hueso
Κυριακή, 10/9 στις 17:30
Νεανική ταινία της Μπετάνια Καπάτο. Η 6χρονη Έμα ετοιμάζεται να πάει στο δημοτικό, όμως κανένα σχολείο δεν δέχεται ένα παιδί διαγνωσμένο στο φάσμα του αυτι­σμού. Οι μόνοι πρόθυμοι είναι οι εκπαιδευτικοί ενός σχο­λείου σε μια αγροτική περιοχή κοντά στις όχθες του πο­ταμού Παρανά. Αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια της Έμα πρέπει να εγκαταλείψει τη μεγαλούπολη και να μετακο­μίσει στην ύπαιθρο. Η αλλαγή αυτή όμως θα αποδειχθεί ευεργετική.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Τηλ: 210-3735035