Εντυπώσεις από ανακοίνωση της ΤΙΕΔΑ η οποία δεν αναφέρει την πραγματικότητα

Γλέντι το οποίο θα κοστίσει 12.500 € επιπλέον Φ.Π.Α. με τη Γωγώ Τσαμπά, διοργανώνει η Τουριστική ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΤΙΕΔΑ).
Η ΤΙΕΔΑ διοργανώνει το γλέντι με σκοπό την ενίσχυση των πυρόπληκτων.
Για το γλέντι έχουν καταγραφεί αντιδράσεις και από πολίτες και από παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Το γλέντι όμως, δεν αποφασίστηκε απ’ όλους τους μετέχοντες στο διοικητικό συμβούλιο της ΤΙΕΔΑ, παρότι η ΤΙΕΔΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το 9μελές διοικητικό συμβούλιο.

Τι αναφέρεται στο έγγραφο που ανέβηκε στο Διαύγεια.
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος προτείνει τη λήξη αυτής της καλοκαιρινής σαιζόν η επιχείρηση να αναλάβει τη διοργάνωση καλλιτεχνικής συναυλίας με φιλανθρωπικό χαραχτήρα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής . Με τη σκέψη μας σε όλους τους συνδημότες μας που δοκιμάστηκαν και έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές επιθυμούμε η γιορτή του Σαββάτου στις 09.Σεπτεμβρίου να συνδράμει σε μία έστω μικρή προσπάθεια ανάσας των πληγών
Η βραδιά θα γίνει από επώνυμο καλλιτέχνη στις 09 Σεπτεμβρίου 2023 ημέρα Σάββατο . Σε ένα περιβάλλον ασφαλές και επιβλεπόμενο από ομάδα ασφαλείας προάγοντας και ην τουριστική δράση της πόλης μας έπειτα από τη μάχη με τις φλόγες να γίνει και πάλι ένας πόλος έλξης τουριστών.
Ο πρόεδρος επιπλέον προτείνει να στείλουμε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε επαγγελματίες εστίασης της πόλης για ενοικίαση του χώρου κατά της διάρκεια της συναυλίας με σκοπό την πώληση φαγητού , αλκοολούχων και μη
ποτών. Το κόστος της ενοικίασης να είναι στα 400 ευρώ. Ακολουθεί διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή γνωμών μεταξύ των κ. κ.
συμβούλων μετά το τέλος της οποίας το Δ.Σ.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Α. Τη δαπάνη για διοργάνωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλίας με την Γωγώ Τσαμπά και το μουσικό συγκρότημα της, το Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα έναρξης
20:30 εώς τις 24:00, ποσό ύψους 12.500 € επιπλέον Φ.ΠΑ.
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται :
• Ο ήχος , τα φώτα και το stage.
• Τα έξοδα banners -έντυπης διαφήμισης
Β. Τα έσοδα των κερδών θα διατεθούν στις τοπικές κοινότητες που επλήγησαν περισσότερο

Και πράγματι, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, όπως δεν μπορεί να αμφισβητήσει και τις διαμαρτυρίες – κριτική που ασκήθηκαν.
Το ομόφωνα όμως, αφορά μόνο τα παρόντα μέλη κι όχι τους δύο απόντες.

Από τη συνεδρίαση του συμβουλίου απείχαν δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Ιωακείμ Κετσέρης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καρυπίδης.
Ο κ. Καρυπίδης, ερωτήθηκε από το thraki Νεα, τόσο για το αν είναι σύμφωνος με το γλέντι, όσο και στο γιατί απουσίαζε από τη συνεδρίαση.
Στην απάντησή του, ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι δεν θα συμφωνούσε αν μετείχε στη συνεδρίαση σε καμία περίπτωση.
Παράλληλα τόνισε, ότι την ημέρα της συνεδρίασης βρίσκονταν με το τρακτέρ του στα μέτωπα των πυρκαγιών και βοηθούσε στην κατάσβεση.

Το thraki Νεα, επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Αναστάσιο Σεραφειμίδη και τον ρώτησε γιατί στην ανακοίνωση της επιχείρησης αναφέρεται ότι αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το 9μελές διοικητικό συμβούλιο το γλέντι.
Ο κ. Σεραφειμίδης επιβεβαίωσε ότι στη συνεδρίαση μετείχαν 7 από τα 9 μέλη (όπως άλλωστε έχει αναρτηθεί και στο Διαύγεια) και απέδωσε σε λάθος την αναφορά.

Συμπερασματικά, η απόφαση ήταν ομόφωνη επί των παρόντων και μόνο κι όχι όπως αναφέρεται ομόφωνη απ’ όλο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Για όποιον ενδιαφέρεται στο κλαρίνο του γλεντιού, θα βρίσκεται ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Θα έχει τελικά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ποια θα είναι τα έσοδα από το γλέντι, με το εισιτήριο να ανέρχεται στα 5 ευρώ. Σε αναμονή.