Σαφείς απαντήσεις του δημάρχου Ορεστιάδας – Τα λεφτά θα πάνε στον δήμο και στις επιχειρήσεις του

Τη δική του απάντηση με πολλές όμως αιχμές, για συμφέροντα, έδωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, σχετικά με την κατάσταση που βρίσκεται το έργο ηλεκτροπαραγωγής στο φράγμα Κεφαλής (Κυπρίνος – Θεραπειό).
Ο δήμαρχος, έκανε ειδική αναφορά στο έργο τονίζοντας ότι έχει ψηφιστεί να γίνει ενεργειακή κοινότητα, κάτι που σημαίνει ότι τα έσοδα θα πηγαίνουν στις δημοτικές επιχειρήσεις που θα αποτελούν μέρος της κοινότητας!

Γιατί ξαφνικά τόσο μένος; αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον απολογισμό της δημοτικής αρχής Ορεστιάδας. Ο δήμαρχος απάντησε σε έντονο ύφος στο πρώην μέλος της παράταξής του και υποψήφιο δήμαρχο Ορεστιάδας Διαμαντή Παπαδόπουλο για το θέμα του υδροηλεκτρικού εργοστασίου του φράγματος.
Μήπως επειδή εμείς, η δική μας παράταξη, ενώ ψηφίσαμε με θάρρος γνώμης στο να γίνουν ανεμογεννήτριες σε μέρη που δεν μας επηρεάζουν, είπαμε ένα βροντερό ΟΧΙ σ’ αυτά τα εγκλήματα που θέλουν να κάνουν κάποιοι στο Τρίγωνο; Που θέλου να καταστρέψουν αυτό το πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Ο Μαυρίδης και η δημοτική του παράταξη μπήκε εμπόδιο σ’ αυτά τα σχέδια, σε συνεργασία με τους κατοίκους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ιδιώτη που ψάχνει να μπει από την πίσω πόρτα να καταστρέψει αυτόν τον πλούτο που έχουμε πάνω στον ορεινό όγκο του Τριγώνου, όσες υποψηφιότητες και να έχουν.
Όσα πιόνια και να βάλουν, όσο και οι ίδιοι να συμμετέχουν με την υποψηφιότητά τους, εμείς θα είμαστε εδώ και θα αντιστεκόμαστε. Δεν θα αφήσουμε να ξεπουληθεί το Τρίγωνό μας, είπε ο κ. Μαυρίδης για τις ανεμογεννήτριες που υπάρχει σχέδιο να εγκατασταθούν στο δάσος Πενταλόφου – Πετρωτών.
Για το θέμα του υδροηλεκτρικού στο φράγμα Κεφαλής, ο Βασίλης Μαυρίδης υπογράμμισε:
Ό,τι ήταν αν κάνει ο δήμος για τις αδειοδοτήσεις το έκανε. Τι άλλο προχωρήσαμε που κι αυτό αποκρύπτετε; Ότι έχουμε εμείς ψηφίσει μόνο ο δήμος με τα νομικά του πρόσωπα αυτή την ενεργειακή κοινότητα για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε μόνοι μας, όλες αυτές τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που έχουμε και ιδίως στην ενέργεια.
Πού κλείσαμε την πόρτα;
Στα ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν εκπροσώπηση στην περιοχή, που τον τελευταίο καιρό, βλέπω μπαίνουν ενεργά στο παιχνίδι των αυτοδιοικητικών και θα δείτε ποιο είναι αυτοί. Τους ξέρετε μάλλον ποιοι εκπροσωπούν τα μεγάλα έργα τα ενεργειακά είτε υδροηλεκτρικά είτε ανεμογεννήτριες.
Τί γίνεται;
Δεν γίναμε καλοί επειδή κλείσαμε την πόρτα σ’ αυτούς τους ιδιώτες και αποφασίσαμε να το κάνουμε μόνοι μας ως δήμος;

 

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ορεστιάδας, για ένα έργο που αναμένεται, άλλα όπως φαίνεται και το οικονομικό κέρδος θα αφορά εξ’ ολοκλήρου τον δήμο.