Οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία και το πρωί της Δευτέρας (11.09.2023) θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν. Από την Τρίτη (12.09.2023), θα ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά.

Η επιστροφή θρανία δεν είναι μία εύκολη υπόθεση , ούτε για τους γονείς ούτε για τα παιδιά.

Η Κλειώ Τζανταρμά υπεύθυνη για τα προγράμματα σπουδών του εκπαιδευτικού Ομίλου Ευκλείδη μας δίνει πρακτικές συμβουλές, οι οποίες θα βοηθήσουν εσάς και τα παιδιά να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα της καθημερινής μελέτης και τον χρόνο σας.

Ένα σημαντικό βήμα που θα πρέπει να κάνουν οι μαθητές είναι να αξιοποιήσουν το διάβασμά τους με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους .

Ξεκινήστε τη μελέτη με ηρεμία.

Τα παιδιά είναι δύσκολο να στραφούν απευθείας στη μελέτη από το παιχνίδι , απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα προσαρμογής.

Προσπαθήστε να διαβάζετε κάθε μέρα στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. Η αλλαγή του χώρου μελέτης ενδείκνυται μόνο μετά από πολύωρο διάβασμα, έτσι ώστε να επέλθει μια αίσθηση ανανέωσης.

Επέλεξε έξυπνα το χώρο που θα διαβάσεις. Στο σπίτι ή σε βιβλιοθήκη, χρειάζεσαι ένα χώρο με επαρκή φωτισμό, σταθερή θερμοκρασία, κατάλληλη καρέκλα και γραφείο.

Να κάνετε μικρά διαλείμματα !!

Όταν τελικά αποφασίσετε να καθίσετε και να μελετήσετε να ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι τα διαλείμματα σίγουρα χρειάζονται. Μπορεί να φαίνεται ότι θα είναι καλύτερα να τελειώσετε τα πάντα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά αυτό πιθανότατα θα σας οδηγήσει σε κούραση.
Και το βασικό και το πιο δύσκολο κομμάτι από την καθημερινότητα είναι να κλείστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές. Ειδικά το κινητό, με τις άπειρες ειδοποιήσεις, μηνύματα, κλήσεις.