Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, μετέβη στο 1ο δημοτικό σχολείο Σουφλίου για την τελετή του αγιασμού.

Απευθυνόμενη στους μαθητές και τις μαθήτριες, η κυρία Σακελλαροπούλου είπε τα εξής:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Σήμερα που ξεκινούν πάλι τα σχολεία, θέλω ολόψυχα να σας ευχηθώ να έχετε ένα ωραίο ταξίδι στον πλούσιο και συναρπαστικό κόσμο της γνώσης. Οι δάσκαλοί σας είναι εδώ, με ανοιχτή αγκαλιά, για να σας μορφώσουν, να σας ανοίξουν δρόμους στη ζωή, να σας βοηθήσουν να γίνετε δημιουργικοί και υπεύθυνοι πολίτες. Που θα σέβονται και θα υπολογίζουν τον διπλανό τους, θα αγαπούν τον τόπο τους και θα φροντίζουν το περιβάλλον, την πηγή ζωής όλων μας. Ο τελευταίος καιρός ήταν πολύ δύσκολος για ολόκληρη τη χώρα, με πυρκαγιές και πλημμύρες σε πολλά μέρη. Ειδικά στον τόπο σας, η φωτιά κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα του πανέμορφου δάσους, κάτι που δίκαια μας προκαλεί μεγάλη στενοχώρια. Δεν πρέπει όμως να απελπίζεστε. Σε κάθε δυσκολία πρέπει να παραμένουμε μαζί, γιατί έτσι γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Όλοι μαζί θα εργαστούμε, ο καθένας στον τομέα του, ώστε σιγά σιγά τα δάση να πρασινίσουν ξανά, η γη να ξανακαρπίσει, το χαμόγελο να ξαναγυρίσει στα χείλη μας.

Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο!».

Κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, χθες το απόγευμα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με μέλη της ελβετικής αποστολής που συνέδραμαν με πτητικά μέσα στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Έβρο, καθώς και με τον πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε για τις συνέπειες της πυρκαγιάς από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τέλος, η Πρόεδρος μετέβη στη Δαδιά και συζήτησε με εκπροσώπους φορέων, επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά την πυρκαγιά που έπληξε το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς. Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι τώρα είναι ακόμα περισσότερο αναγκαία η στήριξη της περιοχής.