Ένα υποθετικό σενάριο, φαντασίας, αλλά όχι επιστημονικής. . .

Στην 23η στροφή πριν την τελική ευθεία των εκλογών, οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις συνεχίζονται. Πριν φτάσουμε στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, το πρόβλημα για τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες ήταν να βρουν, υποψηφίους. Για να βρουν, έκαναν συζητήσεις, ήπιαν καφέδες και σοκολάτες, ζύμωσαν και ξεζύμωσαν, άκουσαν, τους άκουσαν, είπαν και κάτι παραπάνω.
Προφανώς και κάποιοι υποψήφιοι σύμβουλοι, είναι υποψήφιοι με σκοπό να ασκήσουν και διοίκηση, ως αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες ή πρόεδροι επιχειρήσεων, αναπτυξιακών οργανισμών, οργανισμών και οργανώσεων του πολιτισμού. . .

Οι θέσεις αντί (δημάρχων και περιφερειαρχών) είναι περισσότερες, οπότε περισσότεροι θα γίνουν αντί.
Αν δούμε όμως τις θέσεις των προέδρων, είναι λιγοστές.
Ας εξαιρεθεί η θέση του προέδρου του συμβουλίου κι ας δούμε το σενάριο, το υποθετικό βεβαίως βεβαίως σενάριο του πολιτισμού.
Η προεδρική θέση του πολιτισμού (μιας επιχείρησης για παράδειγμα) είναι κι αυτή μία και μετά τις εκλογές θα την έχει μία ή ένας. Ας υποθέσουμε πάντα, το μία.
Μία λοιπόν θέση, για μία. Δεύτερη πρόεδρος δεν θα υπάρξει.
Ας υποθέσουμε πάντα, ότι τη θέση αυτή, τη θέλουν δύο ή τρεις. Κι ας υποθέσουμε ότι και οι τρεις, έχουν διαβεβαίωση, ότι θα τη λάβουν μετά τις εκλογές.
Αν υπάρξει μία εκλογή της μίας υποψήφιας, όλα θα πάνε καλά.
Αν όμως υπάρξει και δεύτερη εκλογή τι θα γίνει;
Στο υποθετικό σενάριο φαντασίας, μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα.
Θα γίνει μύλος, χαμός και φασαρία. Άσε που μπορεί να γίνεται ήδη, γιατί υποθετικά πάντα, κάτι μπορεί να διαρρεύσει πριν ανοίξουν οι κάλπες…

Από αυτά, που υποθετικά πάντα, γίνονται πριν, αλλά κυρίως μετά τις εκλογές. . .