Ο αρχηγός τα έλεγε, αλλά δεν δικαιώθηκε ακόμη. . .

Εδώ και χρόνια ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Δημοσχάκης, έχει προτείνει να ιδρυθούν πανεπιστημιακές και τεχνικές σχολές σ’ όλο τον Έβρο.
Ο πολύπειρος πολιτικός, ο οποίος αν και συχνά, κυρίως στο παρελθόν, χρησιμοποιούσε μία όχι τόσο πολιτική γλώσσα, έχει καταθέσει προτάσεις οι οποίες συζητήθηκαν, προκάλεσαν αίσθηση και διάφορες αντιδράσεις.

Το μακρινό 2020 ζητούσε την ίδρυση 5ης Έδρας του ΔΠΘ στην πόλη του Διδυμοτείχου, με την δημιουργία Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας, με την ένταξη σ’ αυτή της νοσηλευτικής και μίας νέας σχολής εργοθεραπείας.

Όσον αφορά στο Σουφλί, μίλησε για αναγκαιότητα λειτουργίας μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής σχολής σηροτροφίας- μελισσοκομίας, αλλά και επαγγελματικής σχολής υλοτομίας που θα παράγει επαγγελματίες υλοτόμους με εμπειρία, γνώση αλλά & πιστοποίηση!
Παράλληλα είχε προτείνει τη θεσμοθέτηση μεταπτυχιακού τμήματος φαρμακευτικής τεχνολογίας και ξενόγλωσσου τμήματος ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη.
Ο βουλευτής, ώριμος πλέον πολιτικά μετά και την τρίτη εκλογή του, επαναφέρει την ίδρυση κτηνιατρικής σχολής στον Έβρο.

Οι ιδέες για την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών δομών στο Σουφλί, στηρίχθηκαν και προτάθηκαν με θάρρος, από τον Αναστάσιο Δημοσχάκη, με τον πρωθυπουργό πλέον Κυριάκο Μητσοτάκη, να μιλάει και από τη ΔΕΘ για ανάπτυξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί. Η αναφορά Μητσοτάκη, άσχετα με το αν μπορεί να υλοποιηθεί, δείχνει ότι οι προτάσεις Δημοσχάκης οι οποίες έχουν κατατεθεί εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια, έχουν πλέον και κυβερνητική βάση.
Αυτό που πρέπει πάντως να γίνουν, είναι οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν με βάσει τις ανάγκες και την ουσία κι όχι να αποτελέσουν αιτία για οπισθοδρομήσεις σε λίγα χρόνια.