Την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Λαμπάκη, στηρίζει ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης. Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης, ο οποίος κατάγεται από το Ασημένιο Διδυμοτείχου και πολλές φορές έχει αρθρογραφήσει υποστηρίζοντας ότι η Αλεξανδρούπολη άλλαξε επί Βαγγέλη Λαμπάκη, στηρίζει την υποψηφιότητα Λαμπάκη και αναφέρεται με θερμά λόγια και σε δύο υποψήφιους δημοτικού συμβούλους της παράταξης «Πόλη και Πολίτες«.
Το κείμενο στήριξης του κ. Τριανταφυλλάκη.

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΜΠΑΚΗ…
Ο Βαγγέλης Λαμπάκης είναι φίλος μου, εδώ και …δεκαετίες. Προτού ακόμα εκλεγεί δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Εχει μιαν αγάπη για την Αλεξανδρούπολη στα όρια του πάθους.
Ως άνθρωπος και επαγγελματίας είναι εξαιρετικός, συγκροτημένος, μεθοδικός, συνεπής, με αρχές και αξίες και ξέρει να τελειώνει τις δουλειές που αναλαμβάνει. Είναι αεικίνητος και ακούραστος. Η πολιτική, όχι μόνον δεν τον άλλαξε, αλλά αντιθέτως τον έκανε περισσότερο υπεύθυνο και αποτελεσματικό. Ο Λαμπάκης είναι ο φίλος που θα ήθελες να είχες για τα δύσκολα.
Δεν θα μπώ στη λογική να αραδιάσω κανένα μακρυνάρι με τα έργα του. Οσοι μένουν στην Αλεξανδρούπολη, τα ξέρουν. Για αυτό και θ’ αναφέρω μόνο αυτά που βλέπω, με τα μάτια μου, κάθε φορά που πηγαίνω να παρουσιάσω τα βιβλία μου, αλλά και όλες τις άλλες φορές που επισκέπτομαι την Αλεξανδρούπολη.
Η πρώτη περίοδος Λαμπάκη ήταν μια περίοδος που η πόλη έλαμψε, ξεχώρισε. Οχι με μερεμέτια βιτρίνας. Αλλά με έργα ουσίας που έδιναν πνοή και ανάσα στην πόλη (π.χ. Ανάπλαση της Παραλίας, Πάρκο Αλτιναλμαζή , Πάρκο Ανατολικής Θράκης και Εθνικής Ανεξαρτησίας).
Με έργα που προσέθεταν και δημιουργούσαν εστίες και κυψέλες παιδείας και πολιτισμού (π.χ. ίδρυση Μουσικού Σχολείου, κατασκευή και επέκταση του Δημοτικού Ωδείου, Δημιουργία Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών, ανακατασκευή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κατασκευή νηπιαγωγείων, γυμνασίου και Λυκείου στο ΚΕΓΕ, καταφύγιο αδέσποτων ζώων κ.λ.π).
Και πολλά άλλα, στην χειρότερη περίοδο των μνημονίων όταν οι χρηματοδοτήσεις δίνονταν με το σταγονόμετρο. Και φεύγοντας, άφησε μια πλούσια κληρονομιά για την πόλη με προγραμματισμένα έργα για τα επόμενα χρόνια.
Ο Λαμπάκης έκανε την Αλεξανδρούπολη μια πιο όμορφη και ανθρώπινη πόλη.
Ομως αυτά, ενδεχομένως, θα μπορούσε να τα κάνει κάθε δήμαρχος που αγαπάει και ενδιαφέρεται για την πόλη. Αρα, προς τι ο έπαινος, θα μπορούσε να με ρωτήσει ένας καλόπιστος κάτοικος Αλεξανδρούπολης;
Σωστά!
Εκείνο που έκανε μοναδική την παρουσία του στο Δήμο, είναι οτι ο Λαμπάκης κατάφερε, χάρη στην προσωπικότητα, το όραμα και την ηγετική του παρουσία να μετατρέψει την Αλεξανδρούπολη σε μια μητρόπολη όχι μόνον της Θράκης, αλλά και της Βορείου Ελλάδος. Ολα αυτά τα σημαντικά που σχεδιάζονται ή υλοποιούνται σήμερα στον Εβρο, ήταν ιδέες και σχέδια στα οποία πρωταγωνίστησε ο Λαμπάκης.
Με τον δυναμισμό του έβαλε την Αλεξανδρούπολη στο χάρτη των μεγάλων πόλεων. Ο ίδιος αναδείχθηκε σ’ έναν αυτοδιοικητικό που μιλούσε σε εθνικό ακροατήριο. Η φωνή του ήταν τόσο ισχυρή και πειστική και η άποψή του τόσο βαρύνουσα, που προσέδιδε στην πόλη κύρος, αίγλη, σεβασμό.
Η Αλεξανδρούπολη ήταν μέσα στο παιχνίδι, ουδείς τολμούσε να την αγνοήσει γιατί θα έβρισκε μπροστά του τον Λαμπάκη!
Η γνώμη του δεν μετρούσε απλώς, αλλά λαμβάνονταν σοβαρά υπόψιν!
Ενα άλλο χαρακτηριστικό του Λαμπάκη είναι ο δυναμισμός και το ανεξάντλητο πείσμα με το οποίο διεκδικεί για την πόλη του.
Ας πούμε στις πυρκαγιές του Καλοκαιριού. Ο Λαμπάκης δεν θα καθόταν να παρακολουθεί τις φωτιές ν’ απειλούν την πόλη. Δε λέω οτι θα έπαιρνε τη μάνικα και θα έτρεχε να τις σβήσει ο ίδιος, αλλά είμαι βέβαιος οτι ο δήμος θα νοίκιαζε πυροσβεστικά αεροπλάνα και όσα άλλα οχήματα μπορούσε και δεν θα εξαρτιόταν μόνον από τη βοήθεια του κράτους.
Εναν τέτοιο Δήμαρχο χρειάζεται η Αλεξανδρούπολη.
Στην σύγχρονη εποχή οι πόροι είναι περιορισμένοι, οι διεκδικητές πολλοί και η μάχη δύσκολη. Κανένας δεν σου χαρίζει τίποτα, κερδίζεις μόνον αυτά που μπορείς να διεκδικήσεις.
Ο Βαγγέλης Λαμπάκης έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, να βγεί μπροστά για την Αλεξανδρούπολη και να την επαναφέρει εκεί που την άφησε. Σε ρόλο πρωταγωνίστριας.
ΥΓ. Στην ομάδα του Λαμπάκη υπάρχουν πολλοί και εξαιρετικοί υποψήφιοι. Όμως, θα ήταν ασύγνωστη παράλειψή μου, αν δεν μνημόνευα τον αγαπημένο φίλο κι αδερφό Γιάννη Βαταμίδη, ο οποίος από το 2012 μέχρι και σήμερα οργανώνει όλες τις παρουσιάσεις των βιβλίων μου, λές και είναι δικά του, και την αγαπητή φίλη Μαρίνα Μπότσιαβα.