Τον Σταμάτη που ξέρουν, είδαν όσοι συμμετείχαν στην τελετή αγιασμού του εκλογικού γραφείου του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Σουφλίου τον Σταμάτη Τσιακίρη.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, επιλέγει να μην ανεβάσει υπερβολικά τους τόνους, καθώς είναι πεπεισμένος ότι όταν έχεις δίκιο δεν χρειάζεται να φωνάζεις.
Στην ομιλία του για τον αγιασμό του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, ο Σταμάτης Τσιακίρης, μίλησε λίγο, αλλά αρκετά για να στείλει τα μηνύματά του και να απαντήσει σε ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Ζητήματα της καθημερινότητας, της εργασίας, την ανάπτυξης. Ζητήματα που αφορούν όλον τον δήμο.
«Με ρώτησε κάποιος καθώς ερχόμουν εδώ αν έχω άγχος. Τι άγχος να έχω με όλους εδώ εσάς σήμερα. Εδώ σήμερα, μίλησε ο δήμος Σουφλίου ότι θέλετε την αλλαγή» είπε στην έναρξη της ομιλίας του. Και το είπε με χαμόγελο, γιατί πραγματικά εκατοντάδες δημότες όρθιοι τον χειροκροτούσαν, ενώ μήνυμα συμμετοχής και στήριξης φαίνεται ότι έστειλαν και άνθρωποι που παρακολουθούσαν από κοντινή απόσταση.

Στην ομιλία του ο κ. Τσιακίρης τόνισε ότι οι δημότες θέλουν να βλέπουν ανθρώπους που είναι κάθε μέρα δίπλα τους.
Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον απερχόμενο όπως είπε δήμαρχο, ο οποίος εμφανίζει το Σουφλί σαν ειδυλλιακό τόπο για να ζεις και μείνεις, τον οποίο όμως δεν έχει επιλέξει να ζήσει αυτός, όπως είχε υποσχεθεί το 2019 στις εκλογές ότι την επόμενη μέρα θα είναι εδώ.

Ο Σταμάτης Τσιακίρης κάλεσε τους ψηφοφόρους να δούνε το δικό του ψηφοδέλτιο και το ψηφοδέλτιο του άλλου συνδυασμού και να δούνε στα ψηφοδέλτια αυτά, πόσοι έχουν σχέσεις έργου με τον δήμο, πόσοι κόβουν τιμολόγια, πόσοι δουλεύουν εκεί και πόσοι έχουν πρώτου βαθμού συγγένειας στο δήμο.

Ξεκάθαρη αναφορά στην τοπική αγορά και οικονομία
«Θα δούμε ο δήμος Σουφλίου όλα αυτά τα χρόνια από που αγόραζε, ποιους πλήρωνε κι αν ήταν μέσα από το δήμο ή όχι» τόνισε ο Σταμάτης Τσιακίρης, υποστηρίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εξόδων γίνεται εκτός δήμου Σουφλίου, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα για την επόμενη μέρα στην τοπική αγορά που πρέπει να στηρίζεται από τους τοπικούς δήμους. «Υπάρχουνε μαγαζιά που κλείνουνε, τα φώτα είναι σβηστά. Εγώ κάθε φορά που βγαίνω στην αγορά, γιατί εμείς είμαστε από δω και βγαίνω κάθε μέρα και πρωί και μεσημέρι και βράδυ. Όταν κλείνει ένα φως για μας είναι δύσκολο. Εμείς θέλουμε φώτα αναμμένα στα μαγαζιά κι όχι στις κολώνες«, είπε ο κ. Τσιακίρης, εμφανώς συγκινημένος και προβληματισμένος για τους επιχειρηματίες του δήμου Σουφλίου και το μέλλον του δήμου του, ενώ καταχειροκροτήθηκε όταν είπε «παπούτσι από τον τόπο σου».

Το «ρεκόρ» του συνδυασμού Δύναμη Ενότητας

Ο συνδυασμός Δύναμη Ενότητας έχει καταφέρει κάτι ξεχωριστό. Κάτι που ίσως να αποτελεί και ρεκόρ. Αυτό αφορά στο ψηφοδέλτιό του, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τον Σταμάτη Τσιακίρη, 100 υποψήφιοι από τους 123 θέτουν για πρώτη φορά υποψηφιότητα. Αυτό δεν αποτελεί μόνο δείγμα ότι κάποιοι επιμένουν στον τόπο τους και στην αλλαγή, αλλά αποδεικνύει ότι παλαιότερα στελέχη της αυτοδιοίκησης έδωσαν πραγματικά τόπο στα νιάτα.
Ανάμεσα στους υποψήφιους δεκάδες συμμετείχαν στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών, ενώ υπάρχει κι ένας πιλότος. Ένας πιλότος που έδωσε όλες τους τις δυνάμεις ώστε η κάθε ρίψη του πυροσβεστικού του αεροσκάφους να είναι ακριβείας, ώστε η φωτιά που έκαιγε τα μέρη του να σβήσει. Πρόκειται για τον Γιώργο Καλπάκα.

 

Το φραστικό . . . ολίσθημα του απερχόμενου δημάρχου

Ο Σταμάτης Τσιακίρης, δεν άφησε να πέσει κάτω ένα φραστικό ολίσθημα του δημάρχου Σουφλίου, ο οποίος στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, είπε ότι είναι το πνεύμα της. . . Αδιαφάνειας. «Είπε χθες ότι ο δήμος λειτουργεί σε πνεύμα αδιαφάνειας.  Θα συμφωνήσω. Είπε επίσης ότι δυστυχώς δεν μπορούμε να απολύσουμε. Η δουλειά του δημάρχου λοιπόν, δεν είναι να απολύει. Είναι να δημιουργεί θέσεις εργασίας. Εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι όταν δεν υπάρχει άνθρωπος στο δήμο μας, που εμείς θα είμαστε η αιτία που δεν μπορεί να βρει δουλειά. Να μην υπάρχει άνεργος, να μην υπάρχει άνθρωπος που να έχει ανάγκη. Η δουλειά του δημάρχου, του δημοτικού συμβούλου είναι αυτή».

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο επικεφαλής του συνδυασμού Δύναμη Ενότητας Σταμάτης Τσιακίρης είπε ότι ο ίδιος κρατάει τις υποσχέσεις του κι ότι σε πέντε χρόνια δε θα ζητάει εντολή για να κάνει αυτά που δεν πρόλαβε, ενώ μίλησε για το απίστευτο ταξίδι που κάνει όλη αυτή την περίοδο και δεσμεύτηκε ότι η Δύναμη Ενότητας ήρθε για να μείνει.