Παρέμβαση στην συζήτηση που έχει ανοίξει για την θητεία του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη έκανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».
Ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: Εφόσον ο κ. Κασσελάκης καταταγεί 20 ημέρες και επιλέξει να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας όπως προβλέπει ο νόμος, δεν έχει χρόνο να μετατεθεί στην παραμεθόριο.
Εάν επιθυμεί να υπηρετήσει στην παραμεθόριο, θα πρέπει να μην προχωρήσει με την εξαγορά της θητείας αλλά να υπηρετήσει τον χρόνο που προβλέπει η στρατολογική νμοθεσία.
Η απάντηση του κ. Κεφαλογιάννη δείχνει ότι πλέον η ΝΔ έχει πάρει πίσω οριστικά το σχέδιο «Στεφανή» για την δημιουργία σημείων κατάταξης οπλιτών στην παραμεθόριο και πλέον οι στρατιώτες παρουσιάζονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης για τη βασική θητεία.
Πρόσφατα έκλεισαν τα σημεία κατάταξης νεοσυλλέκτων στη Ρόδο και την Κω, ενώ ήδη είχαν κλείσει τα αντίστοιχα του Έβρου.
Ο Αλκιβιάδης Στεφανής το 2018, είχε εφαρμόσει σχέδιο οι νεοσύλλεκτοι να παρουσιάζονται κατευθείαν στις μονάδες, στα 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), χωρίς δηλαδή να κάνουν το δίμηνο της βασικής εκπαίδευσης στα κέντρα, όπου και ορκίζονταν, όπως συνέβαινε παλαιότερα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε πίσω το σχέδιο «Στεφανή», όπως προκύπτει από όσα λέει ο κ. Κεφαλογιάννης περί 20ήμερης θητείας στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων.
ΥΦΕΘΑ: Έτσι μπορεί ο Κασσελάκης να υπηρετήσει στα σύνορα
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κεφαλογιάννης είπε:

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ