Αθλητικές εγκαταστάσεις που θα ζήλευαν πολλοί δήμοι διαθέτει ο δήμος της Ορεστιάδας. Κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήριο το οποίο ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ανοιχτά γήπεδα. Εγκαταστάσεις που αξιοποιούνται στο έπακρο και τις χαίρονται κυρίως τα μικρά παιδιά, το μέλλον του δήμου. Ο Άθλος αγωνίζεται στη volley league, ο Ορέστης επέστρεψε στη Γ Εθνική, η Φιλία στο πινγ πονγκ τα κατάφερε στην Α εθνική.
Διεθνείς και πανελλήνιες διοργανώσεις υψηλού επιπέδου φιλοξενούνται στην Ορεστιάδα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ορεστιάδας. Αθλητές, προπονητές, παιδιά δίνουν το δικό τους αγώνα καθημερινά, όχι απαραίτητα για να γίνουν πρωταθλητές.
Στον Πύργο Ορεστιάδας, πριν χρόνια, δημιουργήθηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις από ιδιώτη. Δυστυχώς η επιχείρηση έκλεισε, παρά τις προσπάθειες να παραμείνει ανοιχτή, καθώς σε κάθε επιχείρηση το πρώτο που μετράει είναι η βιωσιμότητα.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από άλλον ιδιώτη που προφανώς αγαπάει τον αθλητισμό και βασικότερα, θέλει να προσφέρει ανάπτυξη στον τόπο του, πιστεύει ότι μπορεί να υλοποιήσει τα όσα ονειρεύεται.
Καλά τα λόγια και ιδέες, καλύτερες οι πράξεις εκτός θεωρίας.