Δύο προσκλήσεις για δημόσιο διάλογο αποδέχθηκε άμεσα ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, δύο αρνήσεις φαίνεται ότι καταγράφονται από την πλευρό του έτερου υποψηφίου του δήμου Διαμαντή Παπαδόπουλου. Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί από το πρωί της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου ο κ. Παπαδόπουλος αν και αρχικά είχε αποδεχθεί να συμμετέχει σε δημόσιο διάλογο με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, αρνήθηκε τελικά να μετέχει ακόμη και σε μαγνητοσκοπημένη συζήτηση στη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας.
Αργότερα έγινε γνωστό ότι αρνήθηκε να μετέχει σε συζήτηση με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Έβρος».

Οι δημόσιες συζητήσεις μεταξύ υποψηφίων δημάρχων συνηθίζονται στις προεκλογικές περιόδους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο υποψήφιοι για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τον δήμο Αθηναίων, οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας συζήτησαν σε απευθείας μετάδοση στην ΕΡΤ news, δίνοντας την ευκαιρία στους ψηφοφόρους αλλά και ευρύτερα στους πολίτες που παρακολούθησαν τη συζήτηση να ενημερωθούν, να καταγράψουν τις απόψεις και τις θέσεις των υποψηφίων, αλλά και να ακούσουν το κοινό κάλεσμά τους για συμμετοχή στις εκλογές.

 

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι συνήθως οι δήμαρχοι αποφεύγουν τα debate. Τώρα είδαμε το αντίθετο…

Ο Βασίλης Μαυρίδης σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε:
Περί debate:
1)Η δημοτική ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας πρότεινε αρχικά τη διεξαγωγή συζήτησης(debate) σε ΖΩΝΤΑΝΗ μετάδοση στις 11/10/23 και ώρα 21.00,την οποία αποδέχτηκα αμέσως.
Στη συνέχεια ενημερώθηκα ότι ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος, λόγω υποχρεώσεων του, συμφώνησε να μαγνητοσκοπηθεί η συζήτηση στις 18.00. Και αυτό το αποδέχτηκα αμέσως.
Σήμερα ενημερώθηκα ότι δεν θα συμμετέχει τελικά !!
2)Τη Δευτέρα 9/10/23 έγινε πρόταση από το ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ, για διεξαγωγή debate σε ζωντανή μετάδοση, την οποία αποδέχτηκα αμέσως.
Η μέρα και η ώρα θα καθοριζόταν μετά την αποδοχή της πρότασης και από τον άλλον υποψήφιο.
Σήμερα το μεσημέρι ενημερώθηκα ότι δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση διεξαγωγής και αυτού του debate από τον ίδιο.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!