Η εκλογή του προέδρου του επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδου Τοψίδη στη θέση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπως είναι φυσικό ανοίγει και τη συζήτηση για τη διάδοχη κατάσταση στο επιμελητήριο Έβρου. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης, με δύο θητείες στη διοίκηση του επιμελητηρίου έχει κάθε δικαίωμα να νοιώθει δικαιωμένος καθώς το επιμελητήριο λειτουργεί σε όλους τους τομείς αρμονικά και ο ίδιος ως επικεφαλής κατάφερε να αφήσει καλές εντυπώσεις, οι οποίες προφανώς και τον βοήθησαν στην εκλογική διαδικασία για την περιφέρεια.

Μέλη της διοίκησης του επιμελητηρίου Έβρου εκτός από τον Χριστόδουλο Τοψίδη είναι οι:
Κυριάκος Αετόπουλος, Νίκος Βασιλειάδης, Γιάννης Βαταμίδης, Τριαντάφυλλος Γεμιτζάκης, Μαρίνα Δουλάμη, Βασίλης Κασαπίδης, Γιάννης Κεκές, Νίκος Κεσουδάκης, Βίβιαν Κουρμπανιάν, Σοφία Λαμπάκη, Κούλα Λεγγέτση, Νίκη Μουχταρίδου, Δημήτρης Μπακαλίδης, Βούλης Μπιλιακάκης, Απόστολος Παλακίδης, Νίκος Ραδιόγλου, Στέλιος Σαββίδης, Ζήσης Σαρδάνης, Άγγελος Σιμσιρίκης και Αντώνης Τσιτάκης.

Α αντιπρόεδρος είναι ο Νίκος Ραδιόγλου, Β αντιπρόεδρος η Βίβιαν Κουρμπανιάν, Γενικός Γραμματέας ο Αντώνης Τσιτάκης, υπεύθυνος ΓΕΜΗ επιχειρήσεων ο Δημήτρης Μπακαλίδης, οικονομικός επόπτης ο Ζήσης Σαρδάνης, και υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων ο Βασίλης Κασαπίδης.

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης, αν αποφασίσει να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου, θα οδηγήσει τα μέλη της διοίκησης του επιμελητηρίου σε εσωτερική διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου και πιθανώς και αλλαγή ρόλων στη διοικούσα επιτροπή. Προς το παρόν δεν έχουν εκφραστεί κάποιες προθέσεις, καθώς είναι και εξαιρετικά νωρίς, δύο μέρες μετά τις εκλογές να ανοίξει κι αυτή η συζήτηση δημόσια. Συζητήσεις πάντως γίνονται, στο πλαίσιο της ερώτησης ποιος θα εκλεγεί αν παραιτηθεί ο πρόεδρος.

Πολλά ονόματα μπορεί να ακούγονται και κάποιοι πρέπει να αποκλείονται, είτε γιατί το έχουν δηλώσει από το παρελθόν ότι δεν επιθυμούν είτε γιατί σε ένα χρόνο θα γίνουν νέες εκλογές στα επιμελητήρια, είτε γιατί προέκυψαν νέα δεδομένα μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Για παράδειγμα, αν ο Κυριάκος Αετόπουλος οριστεί νέος αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, θα μπορούσε να συνδυάσει και το ρόλο του προέδρου του επιμελητηρίου Έβρου; Σε κάθε περίπτωση πάντως, τον πρώτο ρόλο τον έχει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος θα καθορίσει και τις εξελίξεις, ενισχυμένος όσο ποτέ, ως νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ.