Στη συνεδρίαση της ειδικής μόνιμης επιτροπής προστασίας περιβάλλοντος της βουλής, συμμετείχε ο κοσμήτορας της σχολής επιστημών γεωπονίας και δασολογίας Σπύρος Γαλατσίδας. Ο κοσμήτορας μίλησε στα μέλη της επιτροπής στον θεματικό κύκλο: «Προστασία δασών», για τα θέματα της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών και την αποτίμηση και αποκατάσταση του δασικού κεφαλαίου από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023 στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης Σουφλίου.
Ο κ. Γαλατσίδας έδωσε βάση σε θέματα προστασίας και αποκατάστασης. Παράλληλα στη συνεδρίαση, ενημέρωσαν τα μέλη της επιτροπής οι:
Ευάγγελος Γκουντούφας, γενικός διευθυντής δασών και δασικού περιβάλλοντος, Παναγιώτης Καλακίκος, δήμαρχος Σουφλίου, Θεοδώρα Σκαρτσή, εκπρόσωπος της εταιρείας προστασίας βιοποικιλότητας Θράκης, Δημήτρης Μπακαλούδης, καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην Οικολογία και Διαχείριση Άγριας Πανίδας και ο Μαρτίνος Γκαίτλιχ υπεύθυνος περιβαλλοντικών θεμάτων & πολιτικής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι δεν πρέπει να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στο δάσος της Δαδιάς, παρουσιάστηκε η εικόνα μετά τις πυρκαγιές, ενώ τονίστηκε ότι υλοτόμοι παραμένουν απλήρωτοι.