Το μέτρο αναμένεται να ενταχθεί στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Στην αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής δυνατότητας που προσφέρει η ΕΕ για τη μεταφορά καινοτομίας στην αγροτική παραγωγή, προχωρεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης σε εκδήλωση της Ομάδας Εργασίας Αγροτικής Εξέλιξης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ICC Hellas- ICC Women Hellas), που έγινε στο Ηράκλειο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας, υπενθυμίζοντας ότι για το σκοπό αυτό ήδη τρέχει πρόγραμμα του Μέτρου 16, ύψους 60 εκατ. ευρώ.
Όπως τόνισε ο υπουργός «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναγνωρίζοντας την προσφορά της Ελληνίδας αγρότισσας, στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, θα προβλέπεται διάταξη για απονομή -για πρώτη φορά-επιδόματος μητρότητας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, με στόχο φυσικά την προστασία της μητρότητας και της Ελληνίδας αγρότισσας που τόσα έχει προσφέρει στη χώρα».
Ο κ. Αυγενάκης κάνοντας αναφορά στην Ελληνίδα αγρότισσα, επισήμανε ότι με την προσφορά της ως μάνα, σύζυγος, εργάτρια- παραγωγός και επιχειρηματίας στον πρωτογενή τομέα, συμβάλλει καθοριστικά στη ζωντάνια της ελληνικής περιφέρειας αλλά και στη διατήρηση των ελληνικών παραδόσεων.