Θύμα τηλεφωνικής απάτης μία γυναίκα λίγο πάνω από τα 50 στην Ορεστιάδα – Απόπειρες εξαπάτησης γονέων μαθητών της Αλεξανδρούπολης

Με αμείωτο ρυθμό σ’ όλη τη βόρεια Ελλάδα συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης πολιτών. Σπείρα με έδρα τη Βουλγαρία, προσπαθεί και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνει να αποσπάσει χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι πανικοβάλλονται και πιστεύουν ότι συγγενικό τους πρόσωπο βρίσκεται στο νοσοκομείο ύστερα από τροχαίο ατύχημα.
Θύματα παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει δεκάδες ενημερώσεις βρίσκονται πάντα και δεν είναι πάντα ηλικιωμένοι.

Στην Ορεστιάδα μία γυναίκα λίγο πάνω από 50 ετών σήκωσε το τηλέφωνο και εξαπατήθηκε από τον άγνωστο άνδρα ο οποίος εμφανίστηκε ως γιατρός. Ο απατεώνας της ζήτησε χρήματα για να υποβληθεί η κόρη της σε εγχείρηση στο πόδι, καθώς είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Ο απατεώνας, ο οποίος σύμφωνα με όλα τα στοιχεία διαμένει στη Βουλγαρία, καταφέρνει να ξεγελάει τα θύματά του, μιλώντας με τέτοιο τρόπο που γίνεται πιστευτός ότι αν δεν δοθούν χρήματα όχι μόνο θα κόψουν το πόδι του δήθεν τραυματία, αλλά κι ότι δεν θα του βάλουν χρυσές λάμες που απαιτούνται.

Η γυναίκα από την Ορεστιάδα, η οποία αποτελεί το τελευταίο θύμα ήξερε για τις απάτες και είναι σε ηλικία που δεν δικαιολογείται να έχει κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας. Παρ’ όλα αυτά έδωσε περίπου 5000 ευρώ που είχε στο σπίτι της.

Τελικά όμως δεν έχασε τα χρήματα, καθώς αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε επιχείρηση εντοπισμού υπόπτων.

Με το που ειδοποιήθηκε η αστυνομία από πολίτες ότι βρίσκονται σε εξέλιξη απάτες, αστυνομικοί κινήθηκαν σε διάφορους δρόμους της Ορεστιάδας προκειμένου να εντοπίσουν υπόπτους. Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί για τα τηλεφωνήματα, τα οποία αφορούσαν από ψεύτικα τροχαία μέχρι και νοσηλείες για κορονοϊό. Και αυτό ήταν το σημαντικό. Ότι η αστυνομία γνώριζε και κατάφερε τελικά όχι μόνο να εντοπίσει υπόπτους, αλλά και να συλλάβει άτομο το οποίο λειτουργούσε ως εισπράκτορας σπείρας.

Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Βούλγαρο ο οποίος παρέλαβε τα χρήματα από τη γυναίκα κι αφού του πέρασαν χειροπέδες, ενημέρωσαν τη γυναίκα να παραλάβει τα χρήματά της, χρήματα που δεν θα έβλεπε ποτέ ξανά αν δεν υπήρχε σύλληψη.

Απόπειρες απάτης σε γονείς μαθητές

Τις τελευταίες μέρες γίνονται απόπειρες απάτης σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ στην Αλεξανδρούπολη, άγνωστοι καλούν σε γονείς μαθητών, προσποιούμενοι γιατρούς, λέγοντας τους ότι το παιδί τους κτύπησε, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κι ότι απαιτούνται χρήματα. Η απάτη έχει καταγραφεί και στο παρελθόν πολλές φορές.

Οι συλλήψεις «εισπρακτόρων» είναι συχνές, όμως το κύκλωμα βρίσκει πάντα νέα άτομα να πηγαίνουν να κάνουν εισπράξεις, με την απάτη να συνεχίζεται.