Καθημερινά απάτες και προσπάθειες εξαπάτησης. . .

Ακόμη κανείς δεν έχει συλλάβει τον εγκέφαλο του κυκλώματος ο οποίος ξαφρίζει Έλληνες πολίτες.
Στη Βουλγαρία βρίσκεται ο εγκέφαλος του κυκλώματος σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που διαθέτουν οι ελληνικές αρχές. Πρόκειται για κύκλωμα το οποίο εξαπατά πολίτες στη βόρεια Ελλάδα. Μέλη του τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει ατύχημα, από τροχαίο μέχρι και πτώση σε μπάνιο. . . και ζητούν χρήματα προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση και να μην κοπεί το πόδι.
Απάτες και απόπειρες απάτες καταγράφηκαν και ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, την ώρα που πραγματοποιούνταν οι παρελάσεις. Απόπειρες υπήρχαν σε όλο τον Έβρο και απάτες στη Δράμα και στις Σέρρες.

Στη Δράμα μία γυναίκα πίστεψε τους απατεώνες και άφησε έξω από το σπίτι της το χρηματικό ποσό των 6.200 ευρώ και κοσμήματα, τα οποία παρέλαβε ο ένας δράστης, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο τον ανέμενε ο συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δράστες με την ίδια μέθοδο εξαπάτησαν και μία γυναίκα σε οικισμό των Σερρών και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και κοσμήματα.

Οι δράστες συνελήφθησαν στα σύνορα του Προμαχώνα, πριν περάσουν στην πατρίδα τους τη Βουλγαρία. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά και τα κοσμήματα, προκειμένου να αποδοθούν στις δικαιούχους τους.
Οι συλληφθέντες είναι οι εισπράκτορες του κυκλώματος, οι οποίοι θεωρούνται «αναλώσιμοι» καθώς άλλοι θα πάρουν τη θέση τους, όσο οι εγκέφαλοι του κυκλώματος δεν συλλαμβάνονται.