Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Μικελάντζελο Αντονιόνι
Δευτέρα, 30/10 στις 23:00
Ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για τον Μικελάντζελο Αντονιόνι, που βασίζεται σε συνεντεύξεις του κορυφαί­ου Ιταλού σκηνοθέτη.

8 Ημέρες: Ταξίδι στη Σελήνη (1/2)
Τρίτη, 31/10 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ δύο επεισοδίων του BBC, που με τη χρήση CGI γραφικών και ανέκδοτου μέχρι τώρα αρχειακού υλι­κού, αναπαριστά την ιστορική αποστολή «Απόλλων 11» και την κατάκτηση της Σελήνης από τον άνθρωπο.

Μισαλλοδοξία
Τετάρτη, 1/11 στις 24:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Γκρίφιθ, με τους Λί­λιαν Γκις, Μέι Μαρς, Φρανκ Γουντς, Ντάγκλας Φέρ­μπανκς (ΗΠΑ 1916). Με αφετηρία την ιστορία μιας νέας γυναίκας, που η μισαλλοδοξία την χωρίζει από τον άνδρα και το παιδί της, εξετάζονται τα γενικότερα αποτελέσμα­τα της μισαλλοδοξίας σε τέσσερις διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 2/11 στις 23:00
Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Αποτί­μηση της πορείας του τουρισμού στη χώρα μας, με εκ­προσώπους των κομμάτων. Στο επίκεντρο ο νόμος του Υπουργείου Τουρισμού, για την Ενίσχυση της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.

Οι Πορείες του Θανάτου των Ναζί:
Καλοκαίρι 1944 – Άνοιξη 1945
Παρασκευή, 3/11 στις 21:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Βιρτζίν Λίνχαρτ. Λίγο πριν από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί διέτα­ξαν τη μετακίνηση αιχμαλώτων από τα στρατόπεδα συ­γκέντρωσης της ανατολικής Ευρώπης στη γερμανική εν­δοχώρα. Έτσι ξεκίνησε μια πορεία 700.000 ανθρώπων, εκ των οποίων περίπου οι 300.000 πέθαναν από τις κακουχί­ες ή δολοφονήθηκαν από στρατιώτες, ακόμα και πολίτες της Γερμανίας και της Αυστρίας. Το ντοκιμαντέρ προ­σπαθεί να ρίξει φως σε ένα από τα σκοτεινότερα κεφά­λαια του Γ’ Ράιχ, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό και αποκλειστικές συνεντεύξεις από τους επιζήσαντες.

Ταχυδρομική Άμαξα
Παρασκευή, 3/11 στις 22:00
Μια ταινία σταθμός στην ιστορία του γουέστερν, σε σκη­νοθεσία του Τζον Φορντ, με τους Τζον Γουέιν, Κλερ Τρέβορ, Τζον Καραντάιν, Τόμας Μίτσελ (ΗΠΑ 1939). Παρουσιάζει το ταξίδι μιας ταχυδρομικής άμαξας στην Άγρια Δύση, που μεταφέρει μεταξύ άλλων έναν μέθυσο γιατρό, μια έγκυο γυναίκα και έναν διευθυντή τράπεζας, που το έσκασε με τα λεφτά των πελατών του. Όμως το ταξίδι αναστατώνεται, καθώς οι Ινδιάνοι είναι στο μονο­πάτι του πολέμου. Η ταινία απέσπασε 2 βραβεία Όσκαρ (Ανδρικού Β’ Ρόλου, Μουσικής).

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 4/11 στις 18:00
Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 4/11 στις 19:00

Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι Σάββατο, 4/11 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ με τους Ντέμιαν Χερνάντεζ, Αντάρ Ματζάντο, Μαγνταλένα Τορ­τόρο (Χιλή 2018). Σε μια απομονωμένη κοινότητα στις Άνδεις, όπου οι κάτοικοι έχουν αποκηρύξει τον σύγχρο­νο τρόπο ζωής, μια παρέα εφήβων συνειδητοποιεί πως προστατεύεται από τις απειλές της πόλης, όχι όμως και από τα ανθρώπινα πάθη.

Ο Μάρτιν και το Μαγικό Δάσος Κυριακή, 5/11 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Πετρ Ούκροπετς (Γερμανία – Τσεχία 2021). Ο Μάρτιν είναι αναμφισβή­τητα παιδί της πόλης. Παρά τις διαμαρτυρίες του, όμως, οι γονείς του τον στέλνουν για δύο εβδομάδες σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση μέσα στη φύση, μακριά από την τεχνολογία και, ακόμα χειρότερα, χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ. Ο Μάρτιν είναι αποφασισμένος να αντι­σταθεί στον νέο του περίγυρο, αλλά σύντομα αρχίζει να παρατηρεί τις ομορφιές γύρω του.

Συνάντηση: Λουδοβίκος των Ανωγείων
Κυριακή, 5/11 στις 19:00
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συνομιλεί με την Άντζελα Τσιφτσή για τις μουσικές, εικαστικές και συγγραφικές του αναζητήσεις. Για πρόσωπα και γεγονότα-σταθμούς που τον διαμόρφωσαν. Για όσα τον συγκινούν κι όσα αγαπάει. Για την μέγιστη επιρροή, την μήτρα της έμπνευσης του, που είναι η Κρήτη.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.