Πρώτο θέμα συζήτησης αποτελεί στο δήμο Αλεξανδρούπολης η αποκάλυψη του thraki Νεα, ότι η μητρόπολη Αλεξανδρούπολης έχει κινηθεί νομικά εναντίον δημοτικών συμβούλων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλεξανδρούπολης, καλούνται από τον πταισματοδίκη Αλεξανδρούπολης να εμφανιστούν για να λάβουν γνώση της μήνυσης που έχει καταθέσει εις βάρος τους η μητρόπολη, προς διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων και δη παράβασης καθήκοντος (άρθρ. 259 ΠΚ), και να εξεταστούν ανωμοτί με τα δικαιώματα που τους παρέχει ο νόμος.
Η μήνυση της μητρόπολης ήρθε μετά την ομόφωνη αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στο θέμα που συζητήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου:
«Κρίση Ενστάσεων Πολεοδομικής Μελέτης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου Κοινωφελούς – ΚΦ «Θρησκευτικού Χώρου» (Αγ. Παϊσίου – περιοχή πλατανότοπος Μαΐστρου)​​ (Εισηγ. κ. Πορτοκαλίδης Κ.)».

Το θέμα αφορά στο παρεκκλήσι Παϊσίου, στον πλατανότοπο Μαΐστρου, το οποίο έχει κατασκευαστεί από ιδιώτη και παραμένει σφραγισμένο.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Μυτιληνός χαρακτηρίζει άστοχη την ενέργεια της μητρόπολης.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μητρόπολη Αλεξανδρούπολης
Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως αποτελεί εκ του Νόμου Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Συνεπώς οφείλει και υποχρεούται να περιφρουρεί τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα της. Ως εκ τούτου η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως απέστειλε έγγραφο ερώτημα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρουπόλεως, με περιεχόμενο να διαγνωστεί υπό της Αρχής, εάν τυχόν υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση του Νόμου από το Δημοτικό Συμβούλιο και εν όψει θετικής γνωμοδοτήσεως της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου.

Ακούστε τη δήλωση του δημοτικού συμβούλου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Μυτιληνός, ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει πολύ προσβλητικό τον χαρακτηρισμό περί παράβασης καθήκοντος.

Η συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Το εκκλησάκι παραμένει σφραγισμένο.