Στο youtube μπορούν να βρουν οι χρήστες το βίντεο κλιπ του σάουντρακ της ταινίας ΠΕΝΤΕ «Νεομάρτυρες». Για την ιστορία του τραγουδιού και του βίντεο κλιπ, οι συντελεστές σημειώνουν:

Ήταν Νοέμβριος του 2017, πριν από 6 χρόνια ακριβώς, όταν καλεσμένοι σε μια εκδήλωση, στο πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεώς μας, ακούσαμε την αγαπητή Πελαγία Χονδρού να ερμηνεύει το συγκεκριμένο τραγούδι. Χωρίς όργανα και χωρίς συνοδεία μουσικής, μόνο φωνητικά. Το άκουσμα ήταν κάτι παραπάνω από υπέροχο! Εκείνην την στιγμή συμφωνήσαμε να συμπεριληφθεί το τραγούδι στην ταινία μας (που ήδη ξεκινούσαμε τις πρώτες επαφές για την δημιουργία της). Τις επόμενες ημέρες το ηχογραφήσαμε σε 2 διαφορετικά στούντιο, στο στούντιο του Δούκα Σισκόπουλου και στο στούντιο του Βαγγέλη Γεωργαντζή, όπου έγινε και η τελική ηχογράφηση. Και στις δύο περιπτώσεις, μόνο με 1-2 δοκιμές, η Πελαγία απέδειξε την ερμηνευτική της ικανότητα αφήνοντάς μας άναυδους από το αποτέλεσμα.
Σας παρουσιάζουμε το εν λόγω τραγούδι, με τίτλο «Νεομάρτυρες», όπου ο σκηνοθέτης μας Βασίλης Τσικάρας με χαρά το συμπεριέλαβε στην κινηματογραφική του παραγωγή «ΠΕΝΤΕ. Το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης».
Το τραγούδι είναι ένα από τα 3 που γράφηκαν για την συγκεκριμένη παραγωγή. Τα άλλα δύο είναι το «Νησί» όπου το ερμηνεύει ο Πέτρος Ίμβριος, και το «σαν σκλαβωμένα πουλιά» με ερμηνεύτρια την Κατερίνα Λαζαρίδου.
Στο βίντεο κλιπ, εκτός του πρωταγωνιστή Manu Bennet, διακρίνονται και σκηνές από την υπόλοιπη ταινία.

Ερμηνεία: Πελαγία Χονδρού
Μουσική: Γιώτα Τηγανούρια
Στίχοι: Γιάννης Σιόντης

Δείτε το βίντεο κλιπ