Η Κλειώ Τζανταρμά, υπεύθυνη σπουδών των προγραμμάτων του εκπαιδευτικού ομίλου Ευκλείδη, μας αναφέρει ότι ύστερα από έρευνες που έγιναν προέκυψε πως η διαχείριση του χρόνου αλλά και το πρόγραμμα μελέτης είναι το Α και το Ω, ώστε ο μαθητής να αναδείξει τον καλύτερο εαυτό του και να βελτιώσει την απόδοση του. Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι το διάβασμα μόνο δεν αρκεί!

Είναι καλό να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο μαθητής είναι ο «πιλότος» και διαχειρίζεται τον χρόνο και τις απαιτήσεις των Πανελληνίων!!! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μαθητές είναι ακόμη μικροί σε ηλικία και δεν έχουν τις δυνάμεις και την εμπειρία ώστε να ανταπεξέλθουν σε ένα τόσο μεγάλο φορτίο που καλούνται να σηκώσουν. Γι’ αυτό και εμείς είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε!!!

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε για εσάς τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης χρόνου και τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε τους στόχους σας.

1. Κατηγοριοποιήστε τις εργασίες σας
Ένα επιβαρυμένο πρόγραμμα μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία «Λερναία Ύδρα» καθηκόντων αν αυτά δεν είναι προγραμματισμένα σωστά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα χωρίσετε σε κατηγορίες βάσει προτεραιότητας όπως: «επείγοντα», «με χρονικό περιθώριo» (deadlines), «για την επόμενη εβδομάδα».

2. Αποφύγετε τους περισπασμούς
Και ποιοι είναι αυτοί;; Το κινητό τηλέφωνο. Όταν διαβάζουμε το κινητό είναι καλό να βρίσκεται εκτός δωματίου. Είναι σημαντικό όταν διαβάζουμε να μην αποσπούν την προσοχή μας οι ειδοποιήσεις.

3. Διαχωρισμός χρονικών περιόδων (Time blocking)

Αυτή η μέθοδος έγινε πολύ δημοφιλής από τον Έλον Μασκ. Για να καταφέρει κάποιος να εφαρμόσει αυτή την τεχνική, πρέπει να δημιουργήσει κατηγορίες για τις καθημερινές του δραστηριότητες και υποχρεώσεις.

 

Ακολουθήστε μας στο κανάλι μας YouTube Και στο Tik tok !!! You